Ürdün Gezilecek Yerler – Ürdün Gezi Rehberi
Ürdün gezilecek yerler yazımızı sizin için derledik. Keyifle okuyun dostlar.
Yazıya geçmeden evvel, Ayhan Sicimoğlu ile keşfettiğimiz Petra ve Ölü Deniz hikayemizi Bein İz TV‘de yayımlanan aşağıdaki Limonata programında izleyin 🙂
- 1 Ürdün Gezilecek Yerler – Ürdün Gezi Rehberi
- 1.1 1. Ürdün’e Giriş ve Kısaca Ürdün Tarihi
- 1.2 2. Ürdün Gezilecek Yerler – Ürdün Gezi Rehberi
- 1.2.1 Baptism Site ( Hz.İsa’nın Vaftiz Edildiği Ürdün Nehri )
- 1.2.2 Wadi Rum
- 1.2.3 Dead Sea ( Ölü Deniz / Lut Gölü )
- 1.2.4 Mount Nebo ( Nebo Dağı )
- 1.2.5 Citadel
- 1.2.6 Jerash ( Ceraş )
- 1.2.7 Ajloun Kalesi ( Ajlun Kalesi )
- 1.2.8 Madaba Kasabası
- 1.2.9 Karak Kalesi
- 1.2.10 Aqaba (Akabe)
- 1.2.11 Ürdün Petra Gezilecek Yerler
- 1.3 3. Ürdün Konaklama
- 1.4 4. Ürdün Yeme İçme – Ürdün Gezi Rehberi
- 1.5 5. Ürdün Gezilecek Yerler İpuçları – Ürdün Gezi Rehberi
- 1.6 6. Ürdün Gece Hayatı
1. Ürdün’e Giriş ve Kısaca Ürdün Tarihi
-
Ürdün Genel Bilgi
Kendinizi bir bilgisayar oyununun ortasında hayal edebilir, kültür, doğa ve kutsal hikaye zenginliğinin ortasında koskoca bir macerada kaybolabilirsiniz…
Indiana Jones dahil onlarca Hollywood filmine sahne olmuş ve hala keşfedilmeyi bekleyen bu eşsiz keşif rotası size bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayacak…
Buna değer olduğunu ziyaret ettiğinizde siz de görecek ve bambaşka duygular içinde keşfettiğiniz şeylere her an şaşıracaksınız… Seyahat edecek dostlarda çok farklı heyecanlar yaratacağına eminim.
Coğrafi dezavantajlar sebebiyle oluşan ön yargılardan ötürü çok da gidilmeyen, seyahat şirketlerinin tur listesi sıralamasında alt sıralarda yer alan Ürdün aslında dünya üzerinde mutlaka görülmesi gereken ilk 10’daki ülkeden biri.
Başkenti Amman; Unesco Dünya Kültür Mirası listesinden bir antik kent…
Vizesiz gidilebilme kolaylığı, uçuş süresinin sadece 2 saat olması, iklimin alışkın olduğumuza yakınlığı, ziyaretlerde avantaj sağlıyor.
Ürdün gezilecek yerler konusuna ufak ufak girişi yapalım…
Yukarıdaki fotoğraf, yaklaşık 500 yıl önce inşaa edilmiş olan Hicaz demiryolundaki terketilmiş bir Osmanlı treni… Bu istasyon ve trenlerden birkaç tane var. Wadi Rum yoluna giderken sağda ve solda Osmanlı tren istasyonu ve turistik amaçla sergilenen bu trenleri görebilirsiniz.
Hicaz Demiryolu duraklarından biri olan ve Osmanlı için kritik kalelerden biri Qatraneh Kalesi/Kasrı da yine yolunuz üzerinde olacak. Geçerken uğrayın… Buyrun Ayhan Sicimoğlu’nun ağzından Katrane Kalesi 🙂
Kısaca Ürdün tarihinden bahsederek bu nefis rotayı neden seçmeniz gerektiğini, en can alıcı detaylarla beğeninize sunmaya çalışalım.
Şubat 1999 yılında Kral 2. Abdullah, babası Hüseyin’in vasiyeti üzerine ölümünden sonra yerine gelmiş. Abdullah iktidara gelmesinden hemen sonra İsrail ve Amerika ile barış anlaşması imzalamış.
İngiliz sömürgesi olduğu için çevresinde kopan yaygaralara pek kulak asmak istemeyen bir yapıya sahip. Ürdün ya da resmi adıyla Ürdün Haşimi Krallığı, Ortadoğu’da bir Arap ülkesi. Kuzeyinde Suriye, kuzey doğusunda Irak, güneyinde ve doğusunda Suudi Arabistan, batısında İsrail ve Batı Şeria ile sınır komşusu.
Bu denli ateşli bir coğrafyada olmasına rağmen herhangi bir olay patlak vermiyor. Enteresan bir şekilde Ortadoğu’nun en güvenli ülkesi konumunda denebilir. İçinde barındırdığı çok önemli noktalara ise aşağıda değiniyor olacağım.
Ürdün toprakları, Osmanlı İmparatorluğu’nun hükmü altına 1516 yılında Osmanlıların Memlüklüleri yendiği Mercidabık Muharebesi’nden sonra girmiş. Böylece Ürdün, bu büyük imparatorluğun 1516 yılından 1918 yılına kadar bir parçası olmuş.
Daha sonra Suriye gibi diğer Arap ülkeleri de kendi istekleri ile Osmanlı‘nın hükmü altına girmiş. Birinci Dünya Savaşı sonunda, 400 seneden beri Osmanlı egemenliği altında yaşayan Ürdün, 1920’de İngiltere’nin manda yönetimi altına girmiş ve 1921’de, Ürdün Nehri’nin doğu tarafındaki topraklarda yarı bağımsız bir emirlik kurulmuş.
Sonunda İngiltere 1946’da Londra Antlaşması gereğince Ürdün’ün bağımsızlığını tanımış. Ürdün 11 Nisan 1921 tarihinde “Transjordan” adıyla İngiliz mandası olarak yeniden kurulmuş ve 1946’da bağımsızlığına kavuşmuş.
Tarihçe kısmını hızlıca anlattıktan sonra gelelim Ürdün topraklarındaki can alıcı noktaların keşfine…
2. Ürdün Gezilecek Yerler – Ürdün Gezi Rehberi
Baptism Site ( Hz.İsa’nın Vaftiz Edildiği Ürdün Nehri )
Ürdün gezilecek yerler – Ürdün Gezi Rehberi
Ölü Deniz’de Hz.İsa’nın vaftiz edildigi Ürdün nehri; yani Jordan River.
Hz.İsa’yı vaftiz eden Yahya Peygamber, Ürdün Nehri’nde bu işlemi gerçekleştirmiş.
Hıristiyan inanışına göre vaftiz edilen kişi, İsa Peygamber ile birleşmek istediğini ifade ediyor ve Hz. İsa ölüp tekrar dirilişe geçiyor. O’na iman eden herkesin eski günahlı hayatı geride kalarak kutsal bir hayat başlıyor. Ürdün nehrini bu bilgilerle ziyaret eden dostlar, hikayenin geçtiği mekanlarda bulunmanın tadını çıkarsınlar…
Ürdün gezilecek yerler – Ürdün Gezi Rehberi
Tüyler ürpertecek, nefesleri kesecek bu güzellikleri sırayla anlatmaya çalışacağım:
Wadi Rum
Wadi Rum bolgesi için apayrı bir yazı yazılması gerekiyordu dostlar… Buyrun burada sizin için Wadi Rum Gezilecek Yerler yazısı…
Dead Sea ( Ölü Deniz / Lut Gölü )
Dünyanın rakım olarak en alçak yerinde (deniz seviyesinden 422 metra aşağıda) ve en tuzlu suyunda yüzebileceğiniz bir göl düşünün… Üstelik kutsal kitapta yazan ve Lut Kavmi’nin helak edildiği söylenen, karşı kıyısı İsrail ve Filistin olan, kıyısında son derece lüks SPA otelleriyle çevrelenmiş ve huzurun tadına varacağınız bir göl…

Dead Sea Amman
Yeterince enteresan değil mi?
Deniz dediklerine bakmayın; burası bir göl… Kutsal kitaplardaki bilindik ismi ile Lut Gölü. Ölü Deniz denmesinin sebebi, deniz seviyesinden 422 metre aşağıda olan bu gölün tuzluluk oranının yaklaşık % 33 olması ve içinde canlı herhangi bir organizmanın olmaması…
Hayatınız boyunca ilk kez tecrübe edeceğiniz şey, göle girdiğinizde kendinizi ağırlığınızı hissetmemek! 🙂 Hatta öyle ki, kitabınızı alıp denizde oturarak okumanın hissini yaşayabileceksiniz. Tıpkı yukarıdaki insanlar gibi…
Evet yanlış okumadınız, su üzerinde tıpkı şişkin bir balonun batmadığı gibi yüzeyde rahatlıkla kalabilecek ve gazete, dergi veya kitabınızı okuyabileceksiniz. 🙂
Tuz oranının yüksekliği sebebi ile isteseniz de batmanız mümkün değil. Aşırı tuzdan yanmamanız için dudağınız dahil kafa kısmınızı asla suya daldırmamanız gerekiyor. Zira gözünüzün suyla temasını istemezsiniz.

Dead Sea
Suyun keyfini çıkardıktan sonra ise göl kenarındaki özel çamurun cildinize olan iyileştirici ve güzelleştirici etkisini test etme zamanı gelmiş demektir.
Cildiniz tam kurumadan önce vücudunuza bu çamuru sürüp kurumasını bekleyebilirsiniz. Güneş altında kururken ise deriniz gergin bir hal alıyor, endişe etmeyin… Durulandıktan sonra cildinizin kadife yumuşaklığında olduğunu hissetmek sizi şaşırtacak…
Dinlence mekanlarından sonra gelelim tarihsel ve yürüme parkurlarındaki nefis mekanlara…
Mount Nebo ( Nebo Dağı )
Amman’dan Petra’ya ya da Wadi Rum’a giderken gezebileceğiniz Nebo Dağı, Hz. Musa’nın “İsrailoğulları’na vaad edilmiş toprakları” gördüğü ve daha sonra öldüğü ve defin edildiği dağ…
Hz Musa’nın, o dönemde dağın tepesine çıkarak kavmine seslenmiş ve eliyle işaret ederek “İşte kutsal topraklar orası… Oraya gidip yerleşeceğiz” diyerek Kudüs’ü gösterdiği yer…Tüylerinizi ürpertecek bu manzaraya tanıklık etmenin ayrıcalığını yaşamanızı isterim…
Citadel
Roma İmparatorluğu’ndan kalan Citadel, Amman’ın kalbinde yer alıyor. Çeşitli medeniyetler altında uzun yıllar geçirmiş bu tarihi mekan, halen geçmiş yıllardaki yaşantılardan önemli izleri bizlerle paylaşıyor. Roma, Bizans ve Emeviler’in hakimiyeti altında geçirdiği dönemlerden sonraki kalıntıları dahi, ziyaretçilere önemli ipuçları veriyor.

Amman – Citadel
İçinde barındırdığı en önemli yapıtlarından olan Herkül Tapınağı, Bizans Kilisesi ve Emevi Sarayı gerçekten görülmeye değer. 1920’lerden bu yana çalışma yapan arkeologlar, halen hassas bir şekilde şehrin bu bölümünde önemli kalıntılara ulaşıyorlar. Buna şahit olmak, size yaşadığınızı hissettirecek…
Amalfi Kıyıları Bir Tık Ötede Sizi Bekliyor! İşte Cennet Koylarıyla Güney İtalya!
Jerash ( Ceraş )
6.500 yıllık bir tarihe sahip olan Jerash, Petra’dan sonra Ürdün’ün en etkileyici antik şehri. Roma’lılar döneminde Decapolis Ligi olarak adlandırılan 10 ihtişamlı Roman şehrinden biri. Yüzyıllar boyu kumların altında gizlenmiş ve sadece 80 yıl önce kazılarak ortaya çıkartılmış.
Ziyaretinizde, son derece gelişmiş Roma şehir planlamacılığının güzel bir örneği taşlarla döşenmiş sütunlu yolları, tepe tapınakları, şık tiyatroları, ferah meydanları ve plazaları, banyoları, çeşmeleri ve şehir surları, sur kule ve kapılarını hayretler içinde izleyebilirsiniz.

Jerash
Ajloun Kalesi ( Ajlun Kalesi )
Tepeden muhteşem vadi manzaraları izleyebileceğiniz yegane yerlerden biri. Ürdün Vadisi’ne açılan üç önemli yolu gözeten Ajloun Kalesi, civarı demir madenlerini ve Suriye ile Ürdün arasındaki ticareti korumak için inşa edilmiş ve Haçlı Seferlerine karşı önemli bir kale olmuş.

Ajloun Castle
Madaba Kasabası
6. yüzyılda yapılmış mozaik Ürdün ve civarı haritası ile çok ünlü bir kasaba. Madaba, Amman’ın 33 km güneydoğusunda bulunuyor. Virajlı ve bol yokuş inişli bir yola sahip olan Madaba, Hristiyan dünyası için hacı olunan mekanlardan…
Dolayısıyla önemli bir turistik kasaba. Bu sebeple yoğun bir trafiğe sahip. Ayrıca göreceğiniz olağanüstü Madaba Haritası, İncil’deki kutsal yerleri gösteren ünlü mozaikler kullanılarak M.S. 560 yıllarında yapılmış. Yaklaşık iki milyon parçadan oluşan 25 metre uzunluğunda ve 5 metre eninde olan bu mozaiği görmeden dönmemenizi öneririm.
Madaba, ayrıca Hz. Musa’nın vefat ettiği yer olduğuna inanılan Nebo Dağı gibi bir çok tarihi mekana ev sahipliği yapıyor. Şehre hakim bir tepenin üzerinde Roma dönemine ait bir akropolis (yüksek şehir) de mevcut. Kısaca bu bölgede yok yok diyebilirim. Nefis bir gün geçireceğinizden eminim. 🙂
Karak Kalesi
Tepede yer alan şehir ve kalesinin etkileyici manzarası nefesinizi kesiyor. Heybetli ve korunaklı 12. yüzyıl kale surları arkasındaki şehri gördüğünüzde o zamanlarda neden krallığın kaderine buradan karar verildiğini anlayabilirsiniz.
Karak, bugün 170,000 kişilik bir nüfusa ev sahipliği yapıyor ve içinde 19. yüzyıl Osmanlı binalarını barındırıyor. Haçlı Seferlerine karşı inşaa edilmiş kale, kesinlikle ziyaret edilmeye değecektir. İçindeki birçok tünel ve geçidi keşfedebilmek için yanınızda bir el feneri bulundurun derim. 🙂

Karak Castle
Aqaba (Akabe)
Ürdün’ün Kızıl Deniz kıyısındaki sahil sayfiye kasabası olan Akabe, şnorkel ve dalış için nefis bir tatil mekanı. Dalışların yanı sıra, altı cam kaplı tekneler ile rengarenk balıkları seyretmek ve özel merkezlerde deniz kaplumbağaları ve yunuslar ile yüzmek mümkün.
Amman gezilecek yerler kısmında, bu nokta da çok önemli bir yere sahip. Merkeze araba ile yaklaşık 3,5 saat mesafede olan Akabe, Kızıl Deniz’de yüzme tecrübesiyle anılarınızı zenginleştirecek.
Ürdün Petra Gezilecek Yerler
Ürdün gezilecek yerler kısmının en can alıcı noktası olan Petra Gezi Rehberi için ayrı bir yazı yazmaya değerdi.
Petra gezilecek yerler yazımız için bu yazımıza buyrun…
3. Ürdün Konaklama
Ürdün gezilecek yerler – Amman’da konaklama yapacağınız otel alternatifi çok fazla. Ancak size kaldığım birkaç oteli tavsiye etmem gerekirse, Amman merkezde Grand Hyatt Otel’i 100% önermek isterim. Zira otelin Genel Müdürü, Harun Dursun, Hyatt zincirinin ilk ve tek Türk Genel Müdürü ve özellikle Türk misafirleriyle özel olarak ilgileniyor. En güncel tavsiyeleri anında paylaşıyor.
Kendisi aynı zamanda Şarap Dostları Derneği‘nin de kurucusu. Bunun yanısıra yıllardır Sommelier (Şarap Eksperi) sıfatıyla bu işe gönül verenlerden… Ziyaretiniz esnasında engin yiyecek içecek bilgisinden faydalanarak tatlı bir sohbet ile yemeğinizi taçlandırabileceğinizden eminim.
Hem Çok Ucuz, Hem Çok Çılgın Hem de Vizesiz! İşte BELGRAD!..
Farklı bir alternatif denemek isteyen dostlar için Dead Sea göl kenarında bir otelde konaklamayı önerebilirim. Bunun için aşağıdaki önerilerimi dikkate alabilirsiniz. Zira her birinde ayrı ayrı konakladım ve hepsinin birbirinden güzel olduğunu söyleyebilirim.
- Jordan Valley Marriott Resort & Spa
- Dead Sea Spa Hotel
- Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea
- Movenpick Spa & Resort Hotel
- Akabe için bazı otel önerilerim ise şunlar:
- Kempinski Hotel Aqaba Red Sea
- Movenpick Resort & Spa Tala Bay Aqaba
- Inter Continental Aqaba Resort
- Movenpick Resort & Residence Aqaba
- Radisson Blu Tala Bay Resort, Aqaba
4. Ürdün Yeme İçme – Ürdün Gezi Rehberi
Ürdün gezilecek yerler – Ürdün’de her türlü mutfağın tadını bulabilirsiniz. Ancak şehrin genelinde Shawarma (Döner) ve doğal olarak Arap mutfağı çok yaygın. Ayrıca nargile sevenler için burası bir cennet.
Felafel ve kadayıf da çok meşhur. Amman şehir merkezinde lokal bir çok yerde yöresel yemeklerin tadına bakma fırsatınız oluyor.
Fotoğraftaki mekanlar Amman şehir içindeki en meşhur yerler…
Açık havadaki nargile cafeler şehrin geneline yayılmış durumda. Bunun yanında şehir merkezinde çarşıyı gezebilir, buradan alışveriş yapabilirsiniz. Tabii ki bizde olduğu gibi, Amman’da da AVM kültürü yaygın. Halk boş zamanını alışveriş ve serinlemek için çeşitli AVM’lerde değerlendiriyor.
Bana göre en farklı ve tatmadan dönülmemesi gereken şey, çöl kamplarında konaklamanız esnasında, çöl ateşinde pişmiş kuzu tandır ve yöresel yemekleri denemektir. Konaklamayı Wadi Rum’daki kamplardan birinde yaptığınızda, bu lezzetleri de tadıyor olacaksınız.
Ürdün’de meşhur ve yöresel tatlar arıyorsanız, Nebo Dağı ziyaretiniz esnasında karşılaşacağınız, Mazayen Restaurant’ı öneririm. Bu mekan, Ürdün geleneksel yemeklerinin en güzel tatlarını sunuyor. Kesinlikle deneyin…
Bunların dışında ise Ürdün’de marka otellerin içindeki konsept restaurant’larda dilediğiniz tatlara ulaşabiliyorsunuz.
5. Ürdün Gezilecek Yerler İpuçları – Ürdün Gezi Rehberi
Taksiler inanılmaz derecede uygun. Zira benzinin fiyatı sudan ucuz olduğu için, örneğin Kadıköy’den Atatürk Havalimanı mesafesindeki yeri yaklaşık 10 TL’ye gidebiliyorsunuz.
Ürdün Dinarı çok güçlü bir para birimi. Güncel verilere göre 1 Ürdün Dinarı (1 JOD) yaklaşık 5,2 TL’ye eşit. (Güncel kur burada) Genelde Pound ile eşdeğer kalmasına çalışıyorlar. Kısaca Euro ve Dolar’dan daha da yukarıda.
Ülkedeki gelir dağılımı, tıpkı bizdeki gibi uçurumlarla ifade edilebilir. Bir yanda çok lüks bir yaşam varken, diğer yanda alt gelir grubundaki halkı gözlemleyebilirsiniz.
Gizemli ve bir o kadar da eşsiz bir tecrübe sağlayacak Ürdün seyahatine gidecek seyahat dostlarının bu bilgileri yanında bulundurmalarını tavsiye ediyorum. 🙂
Bir sonraki seyahat notlarıma kadar, hepinize Ürdün’de anlattığım önemli bazı noktaların haritasını paylaşarak veda etmek istiyorum. Şimdiden hepinize nefis deneyimler diliyorum.
6. Ürdün Gece Hayatı
Ürdün gezilecek yerler – Amman’da tarihin ve doğanın yanısıra, restaurant, bar veya gece hayatı için de alternatifleri aşağıda sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok yeni ve trendy mekanların listesini aşağıda bulabilirsiniz.
- Loft teras,
- Kantaloupe
- Oz
- Shaman
- Dunia
- O6
- U roof
- Fahkreldin
- Howara
- Levant
- Sofa Lounge
- Haret Jdoudna
Umarım Ürdün gezi rehberi ve Ürdün gezilecek yerler yazımız size nefis bir Ürdün gezisinin yolunu açar 🙂
Ürdün Büyükelçiliğimizin daveti üzerine gittiğimiz Cumhuriyet’imizin 94.Yıldönümü resepsiyonu videomuzla kapanışı yapalım.
Bu yazılarımız da ilginizi çekecektir.
- Türkiye’den Vize İstemeyen Ülkeler Hangileridir? Vizesiz Ülkeler Rehberi
- Vize için gerekli evraklar nelerdir? Vize başvurusu evrak rehberi
- Pasaport için gerekli evraklar nelerdir? Pasaport almak için başvuru yaparken nelere dikkat etmelisiniz?
- Uzun süreli vize almanın yolları nelerdir? Vizeyi daha uzun süre almak için neler yapılmalı?
- Pasaport kontrolünden rahat geçmek için ne yapmalısınız? Pasaport kontrol noktası tüyoları!
- Seyahat sağlık sigortası zorunlu mu? Seyahat sağlık sigortanız hangi risklerinizi üstleniyor?
- Ücretsiz kullanım hakkı veren “Seyahat Asistanınız” için Tıklayın!
Facebook Seyahat Grubumuza Katılmak İçin Tıklayın
Facebook Yol Aşkı Sayfası İçin Tıklayın
Instagram‘da birlikte gezmek için ise Buradayız
Bol seyahatli günlere…
Ürdün Gezilecek Yerler – Ürdün Gezi Rehberi
Hakan DURSUN
Ekleme için teşekkürler Mustafa Bey. Yol Aşıkları bu güzel tavsiyeyi de mutlaka dikkate alacaklardır 😉
Sevgiler.
Öncelikle verdiğiniz güzel bilgiler ve rehberlik için çok teşekkürler!
Naçizane kanaatim, Salt Türk Şehitliği de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer!
Bir daha yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız.
Selamlar!
Kesinlikle gidilmesi ve görülmesi gereken ilk adres belkide hayallerimin gerçekleşeceği yer ÜRGÜP ne güzelsin?
Super bir yazi olmus kutlarim
Supersinizzz
Supersinizzz
En çok gitmek istediğim yerlerden biri ❤❤
Muhteşem bi yazı olmuş ??
Muhteşem bi yazı olmuş ???
🙂
Bence tarih kokan her yer mukemmel
Dunyanin ustunu gezeyim sira alta da gelecek)
Dunyanin ustunu gezeyim sira alta da gelecek)
Yorumlarinizi ve anlatiminizi çok beğendim çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık?
Harika bir yazı ????
Emeginize saglik 🙂
Bu yaziyi okuduktan sonra o yerlere giderken farkli bi arastirma yapmaya ihtiyac bile kalmiyor emeginize saglik 🙂
Harika bir yazı teskklr.
harika bir yazı tesekkür ederim.
harika bir yazı elinize saglık….
tek kelime ile elinizeemeginize saglık baska diyecek söz yok dahan gitmeden oraları ögrendimm:)
ya harika bir yazı olmus ben okurken cok keyifle okudum nasılda güzel bir yazı tesekkür ederim size….
Çok güzel ?
Gezilecek bir bölgeye gitmeden önceki tüm bilgiler mevcut adeta yasatmıssnz ve cok aydınlatıcı diyecek söz bulamıyorum oralara bende gitmek istiyorum???
Bukdr güzel anlattgnz icn teskkr edrm cok begndm kafamda biseyler oturdu diyebilirim.?Hemen gidip görmek istiyorum güzel bir yazı olmus elinize saglık???
Yazdklrnz bir harika sanki oraya gitmis gibi oldum Kapadokya gibi güzel bir yer ancak bu kadar muhteşem anlatılabilirdi .Elinize emeginize sağlık ???????
Ürdün ‘ü Petra’dan dolayı merak ediyordum. Bu yazıdan sonra merakım iyice arttı. Sizi instagram dan takip ediyordum, bir çekiliş vasıtası ile bloğunuzla tanışmış oldum. Artık sıkı bir takipçinizim ?
hayallerimin can bulmuş hali… o kadar çok istiyorum ki Ürdün’ü görmek , yazılarınızla ben de sizinle geziyorum , keşfediyorum ,eğleniyorum , kendime notlar alıyorum , öğreniyorum ve en önemlisi bundan keyif alıyorum. Elinize, emeğinize sağlık…
Sizi zevkle takip ediyordum,Ayhan Sicimoğlu’nun zaten hastasıyım.?Çok güzel bir gezi olmuş,emeğinize ,yüreginize sağlık.???
Böyle güzel yazılarınız sayesinde gidilecek yerler gezilecek yerler daha kolay keşf ediliyor teşekkürler ?
Umarım gitmek nasip olur 🙂
Çok farklı bir yer umarım ben de bir gün buraya gideribilirim .?
Çok güzel tanitmissiniz gezilecek ve görülecek bir yer emeginize saglik
Ya siz Harika bi detaysınız yazı muhteşem her şeyiyle bir rehber adeta?
Cok guzel bir yazi olmus. Elinize saglik
Hiç Ürdün’e gitmek aklıma gelmemişti… yazınızdan sonra çok merak ettim gerçekten ??
Ürdün’ün mükemmelliği bir kez daha çok güzel anlatılmış.
En merak ettiğim lokasyonlardan biri, çok da faydalı ve ayrıntılı bir yazı olmuş, teşekkürler ?
Ürdün, Orta Doğu ülkesi olarak eşsiz bir zenginliğe sahip bir ülke. Ne mutlu bu güzelliğin tadını çıkarabilenlere..
Müthiş
Gezilecek ne kadar çok yeri varmış.Gercekten gitmiş kadar oldum ve çok beğendim. En kısa sürede gidip, gezmek dileğiyle… Bu güzel ve yararlı yazı için çok teşekkürler:)
Gİtmiş kadar oldum harika olmuş ☺️☺️☺️
Çok görmek istediğim bir yer. Umarım bigün yolum düşer de sizin bu güzel yazınızdan faydalanırm 🙂
En çok gitmek istediğim yerlerden biriydi. Bu muhteşem yazıyı okuduktan sonra kim tutar beni! 🙂
Tarihi,gezilecek yerleri çok güzel anlatılmış.Çok güzel bir yazı olmuş
Harika bir yazı emeğinize sağlık….
Görmek istediğim yerlerden birisiydi bu yazıyla daha da çok arttı ☺️☺️☺️ Teşekkürler güzel bilgiler için ????????
Ayhan Bey’in anlatımı, metinler arasında verilen bilgiler, fotoğraflar. Görmeyi çok arzu ettiğim bir yerdir. Bu paylaşımla gitmiş kadar oldum Teşekkürler.
Çok ama çok guzel bı yazıııı sankı gıdıp bı geldım ???
Ürdün yurt dısında gıtmek gormek ıstediğim tek yer?BANA MUTHIS BIR REHBER OLDU yazınız;)EmegınıZe elınıze sağlık….
Görseller harika, yazı harika ❤️ O zaman Ürdün’e gitmek lazım cancağızım belki vaktimiz çok değil..??
Ürdün’ü hep merak etmişimdir.. Bu fotoğrafları görüp yazıları okuyunca daha da bir merak içerisine girdim.. Umarım yaşadığım süre içerisinde gitme imkanı bulabilirim.. Gerçekten mükemmel bir yer, insan hayatı boyunca 1 kere de olsa uğramalı diye düsünüyorum…..
Yeni keşfedip çok beğendiğim bir sayfa oldu. Tebrikler ??
Ürdün yazınız çok cezbedici ? gidip görmek istiyorum ilk fırsatta ?
Kesinlikle görmek istediğim yerlerden biri.. Çok faydalı bir yazı olmuş:)))
Ürdün sizin de yazınızın başında ifade ettiğiniz üzere ulaşım ve kültürel yakınlık açısından tercih edilebilecek bir rota. Ayrıca ecdadın izini sürmek, ölü deniz de yüzme ayrıcalığı, kızıl denizde rengarenk balıklar ve benim sadece Vadi Rum kısmını bildiğim sizin yazıda bahsettiğiniz onca manevi ve tarihi değeri olan alanları görmek bambaşka olacaktır. İnşallah gidilebilir 🙂
Yazı ve öneriler için teşekkürler…
Yazılarınız harika
Ne kadar cok gezi, o kadar çok özgürleşme ?
Gezilip görülecek o kadar yer varki bir de böyle güzel rehberler bize oraları büyüleyici bir şekilde anlatıp gitme isteğini zirve noktaya ulaştırabiliyorlar. Çok gezmek lazım çoook ???
Umarım en kısa zamanda sizler de görebilirsiniz.
Ürdün Çok merak ettiğim bir coğrafya size çok imrendim
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim 🙂 Keyifli seyahatleriniz olsun.
Her bir yazınız heyecanıma heyecan katıyor.Böyle güzel saklı cennetleri böylesine güzel bize aktardığınız için teşekkür ederiz.Bir sonraki yazınızı heyecanla bekliyorum ?
Nefistir Ürdün saklı cennet 🙂
Ürdünden bu denli fotoğraf göreceğim aklımın ucuna gelmezdi! 🙂 Keyifli bir yazı olmuş, teşekkürler…
Şimdiden keyifli tatiller dileyelim o halde 🙂
Insanda gidip görme isteği uyandırıyor:)))
Merak etmeye devam 😉
En merak ettiğim yerlerden
Rica ederim 🙂 Bol seyahatleriniz olsun. Sevgiler.
Çok merak ettiğim Petra ile ilgili bilgiler için teşekkürler?
Teşekkürler. ☺️
Harika bi yol rehberi olmuş??
Umarım en kısa zamanda görürsün. Gercekten saklı bir cennet… Sevgiler.
Ürdün, özellikle Petra yıllardan beri görmek istediğim bir yer. Fotoğraflar çok güzel, bilgiler mükemmel, gitmiş kadar oldum diyeceğim ama ben de gitmek ve fotoğralamakmistiyorum en kısa zamanda.
Çok teşekkürler 🙂 Gecesi gündüzü ayrı bir masal… Umarım sen de görürsün en kısa zamanda…
İnşallah çok yakında 🙂 Teşekkürler.
Mükekemmel anlatmışsın Hakancım, görsellerin hepsi harika. Gece vebyıldızlar ayrı bir şölen. Kalemine gözüne emeğine sağlık. Mutlaka katılacağım yol aşkı turu olacak. Sevgiler????
Sizi yine bekliyoruz!
Rica ederim. Gördüğüm en güzel yerlerdendir. 🙂 Nisan, Mayıs veya Eylül, Ekim aylarında çok güzel olur. Sevgiler…
Gece fotoğraflarına bayıldım! Yazıda çok güzel olmuş. Çok faydalı oldu teşekkürederim
[…] Amman/Ürdün […]
Çok teşekkürler 🙂
Harika bir yazı olmuş elinize ağzınıza sağlık 🙂
Teşekkürler…
Çok güzel bir yazı ve fotolar tebrikler…
Teşekkürler 🙂 Umarım herkese faydası olur. Sevgiler, selamlar…
TEk kelime ile super ! Yazi ve gorseller 1 numara !