Uzun Süreli Vize Almanın Yolları – Analiz
Uzun süreli vize almanın yolları hakkında tüm bilinmeyenleri bu yazımızda bulacaksınız…
A) Uzun süreli vize almanın yolları nelerdir?
Herhalde şu “vize uygulaması” kadar insanoğlunu sınıflandıran ve ötekileştiren bir tutum daha yoktur.
Bildiğiniz “kast sistemi”nin dünya üzerinde işlerlik kazanmış ve insanları sadece milliyetine göre sınıflandırmış olan bir dünya düzeni denebilir! 🙂
Avrupa sınırları içinde doğmuş veya devşirme yollarla oranın vatandaşlığını almış kişiler EU Citizens (AB Vatadaşları) bölümünden hızla geçerken, bizler dakikalarca kuyrukta bekletilerek ülkede kalacak mülteci muamelesi görebiliyoruz. Kabullenemiyoruz bu “vize” muamelesini ya, neyse!.. 🙂
Yurtdışında Telefon Kullanımı ile ilgili Bilmeniz Gerekenler! Yurtdışında İnternesiz Kalmayın!
Başlamadan şunu da belirtelim ki, şu ana kadar Türk’ler vize için tam 500 milyon TL harcamış! Eski adıyla 500 trilyon TL. Çok büyük para! Bu bedeller, ülkedeki eğitime muhtaç insanlara yatırılsa, her alanda birkaç adım daha önde olabilirdik…
Yılların dolmuşluğuyla bu girizgahı yaptıktan sonra, vize hakkında tüm tecrübelerimizi ve uzun süreli vize almanın yolları hakkında detaylı bilgi verebiliriz.
Size önce iyi sonra kötü bir haberimiz olacak. Önce iyisinden başlayayım…
İyi haber şu ki, tüm evraklarınız tamamsa ve yurtdışına kaçmanızı düşündürmeyecek kadar parayı bankada gösterebiliyorsanız, öyle ya da böyle vizenizi alırsınız. En çok aldığımız sorulardan biri de politik sebeplerden dolayı kavgalı olduğumuz ülkelere başvurup vurmama konusu…
Son dönem olduğu gibi Avrupa ile kavgalı da olsak, vize alma süreciyle ilgili bir sıkıntı olmaz. Gönül rahatlığıyla başvurunuzu seyhate başlayacağınız ülkeden yapabilirsiniz. (Seyahate başlayacağınız ülke kısmını aşağıda açıklayalım).
Yapılan istatistiklere göre, ilk kez vize alacak kişilerin vize başvuruları 3 ay ile başlar ve takip eden süreçte tekrar 3 ay, akabinde 6 ay, sonra yine 6 ay, devamı gelirse de 1 seneden sonra 2 seneye yükselerek gider.
Nasıl olacağını yazının yine devamında belirteceğiz.
Kötü haber ise şu;
Tonlarca evrak toplayıp deli gibi paraları vize işlem ücreti altında yatırdıktan sonra, vize reddi almakveya sadece tatil süreniz boyunca vize gelmesi de bir ihtimal.
Şimdi bu durumlardan kendinizi koruyabilmeniz için bazı tüyolar vereceğiz…
Öncelikle şunu iyi bilmek lazım ki; “Vize almanın garantisi garantisi yok!”
Pasaportunuz Kaybolursa Ne Yapmalısınız? İşte Pasaportla İlgili Hayat Kurtaran Bilgiler!
Yani her şeyiniz tamam olsa bile, manasız bir şekilde işler kötü gidebilir ve siz reddedilmeseniz bile çok kısa süreli vize alabilirsiniz.
Gelen sorularda görüyoruz ki, bazı dostlar hala gerçekten ne yapacağını bilmiyor veya kestiremiyor. Hatta etraftaki vize muamelecilerine para kaptırıyorlar ve karşılığını da alamıyorlar.
Şimdi madde madde uzun süreli vize almanın yolları hakkında ne yapmanız ve ne yapmamanız gerektiğini sıralayalım:
1) Vize başvurunuzu bizzat kendiniz gerçekleştirin!
Emin olun atla deve değil! Nasıl olduğunu yavaş yavaş yazacağız.
Gideceğiniz konsoloslukta daha önce parmak izi vermişseniz bile, tekrar bir parmak izi almak isterler. Bunu yapmak bilgileri tazelemek adına olumlu düşünceleri sağlar.
Bunun yanında bazı konsolosluklar, bizzat vize sahibi ile görüşmek ister. (Örnek ABD). Orada kendinizi daha rahat ifade etme şansı bulursunuz ve bu da yine olumlu sonuçlar verir.
Ayrıca kendi işinizi kendiniz halledip vize işlemleri yapan yerlere para kaptırmazsanız, yurtdışında yiyeceğiniz 1 günlük yeme içme bedelini cebinizde tutmuş olursunuz. 🙂
Artık internette veya bu yazımızda da olduğu gibi, her platformda vize için gereken evraklar ve nasıl doldurulacağı yazıyor. Hele hele bir şirket bünyesinde çalışıyorsanız, size düşen yegane şey, fotoğraf çektirmek ve bankanızdan hesap dökümünüzü temin ederek başvuru evraklarınızı vermek.
Başvuru evrağınız ile birlikte, şirketin size sağlayacağı tüm dökümanları verdikten sonra, sizi zaten potansiyel göçmen! olarak değerlendirmeyecekler ve vizenizi vereceklerdir.
Aynı şekilde eğer öğrenci iseniz de öğrencilik hayatınız ile ilgili tüm bilgi ve belgeleri temin edin ki, sorun çıkmadan vizenizi alabilesiniz.
Henüz mezun olduysanız ve daha çalışmıyorsanız, vize başvurusunda oldukça riskli bir gruptasınız; ancak üzülmeyin!
Bu durumda yapacağınız şey, ebeveynlerinize ait belgeleri eksiksiz hazırlayıp, onlara ait gelir belgeleri, tapu, kira kontratları, maaş bordroları ve seyahatiniz boyunca tüm masraflarınızın kendileri tarafında karşılanacağını ifade eden kefalet yazısı ile evraklarınızı teslim etmektir.
Böylece herhangi bir sorun çıkmayacaktır.
2) Maddi açıdan güçlü görünün!
Ya maddi açıdan iyisindir; ya da değil… “Görünmek de ne?” diyenleri duyar gibiyiz… Bunun için şu örneği verelim.
Vizede sıkıntı yaşamak istemeyenler, bankada parası olmasa da, vize alma sürecinde başkalarından borç alarak hesaplarını şişkin gösterebiliyorlar.
Bu ne kadar doğru, ne kadar yanlış siz karar verin ama “dinsizin hakkından imansız gelir”den hareketle bu işlerdeki trick!lerden biri de bu olabiliyor…
- Tapu, kira kontratı ve hesabınızda bulunan para gibi maddi şeyler, yaşadığınız ülkeyle olan bağınızı gösterir ve sizi yurtdışında kaçak olarak yaşayabilecek kişi statüsünden kurtarır.
- İlk vizenizi gitmekten en çok haz duyduğunuz ülkeden temin edin. İlkinde ne kadar süre verdiklerinin önemi olmaksızın, vize bitiminde üst üste tekrar aynı ülkeden başvurunuzu gerçekleştirin. Neden mi?
Böylece, hem size tavsiyem olacak olan “ilk gireceğiniz ülkeden vize alma” kuralına uymuş olursunuz, hem en sevdiğiniz ülkeye girerek kapıda sorun yaşamadan vizenizi başlatırsınız.
3) Üst üste aynı ülkeden başvurunuzu yapın
Her başvurunuzda, vizenin daha uzun geldiğini görürsünüz.
Örneğin 2 kez Hollanda’dan başvurdunuz ve ilkinde 3, ikincisinde 6 aylık vize aldınız. Üçüncü başvurunuzu Yunanistan’dan yaparsanız kuvvetle muhtemel 3 aydan başlatacaklardır sizi…
O yüzden ardarda hep aynı ülkeden başvuru yapıp ilk girişinizi de yine vize aldığınız ülkeye yapın. Yapmazsanız ne olur? Yenileyeceğiniz vize daha uzun olacakken, süreci “reset”lemiş olursunuz ve süre kısalır.
Schengen dediklerine bakmayın. Bağlı ülkelerin hepsi ayrı telden çalıyor çünkü… Hepsi kendi kuralları ve politikaları doğrultusunda hareket ediyor. Para birimlerinden bile belli değil mi? 🙂
Yazıyı okumaya devam ediyorsanız, Schengen alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatan bu ilk yazımız da ilgi alanınıza giriyor demektir… Lütfen okuyunuz, paylaşınız. Zira bilenler bilmeyenlerle paylaştıkça doğru bilgi sahibi oluyoruz. 🙂
Ayrıca Pasaport kontrolünden geçerken kapıda sorun yaşamamak için şu önemli püf noktaları yazımızı da okumanızı öneririm.
- Yapabiliyorsanız ve planınızda varsa, gideceğiniz ülkeye yakın zamanda bir veya birkaç defa daha gideceğinize dair belgeler gösterin. Seyahatiniz iş içinse, tarihleri gösteren davetiye mektupları, değilse otel rezervasyonları, bir etkinlik ise biletleri ve uçuş rezervasyonları vs.
- Uzun süreli vize almanın yolları hakkında ortada dolaşan, “İspanya çok iyi vize veriyor, geçen bir arkadaş aldı; 1 sene vermişler”. Yok efendim, “Yunanistan krizde olduğundan bize deli gibi muhtaçlar. Orası uzun veriyor; başvur sen…” gibi aslı astarı olmayan, başvurduğunuzda dumura! uğramanıza sebep olacak şehir efsanelerine inanmayın.
Boş yere demiyoruz “uzun süreli vize almak için en sevdiğiniz ve gitmekten hiç sıkılmayacağınız ülkeye başvurun” diye… 🙂
Böylece o ülkenin sevilen ve tanınan bir çocuğu olacaksınız. Size ısınacaklar ve uzun süreli vize almanın yolları hakkındaki çözümlere ulaşan biri olarak size aferin verecekler. 🙂 Bu tabii işin latifesi…
Uzun/kısa vize alma konusu, hangi ülkeye başvurduğunuza bakmaz; sizin bu maddeler doğrultusundaki stratejik davrışlarınıza bakıyor…
Bazı yerlerde görüyoruz kandırmaca ” Kolay vize veren ülkeler “ gibi başlıkları…
Bildik bilmedik yazılarla insanları yanlış yönlendiriyorlar. Tecrübe etmediyseniz veya bilmiyorsanız yazmasanız keşke…
Kolay veya uzun süreli vize veren ülkeler olsaydı, herkes oradan başvururdu ve sonuçlarını monitör edip ona göre harekete geçilirdi. Ama öyle birşey yok…
4) Ticari vize almak işinizi kolaylaştırır
Yurtdışıyla herhangi bir iş bağlantınız varsa, “ticari vize” almaya çalışın. Böylelikle hem daha rahat, hem de daha uzun süreli vize alma şansınız olur.
Bağlı bulunduğunuz şirketin İnsan Kaynakları’na şunu belirtin; “Daha uzun süreli vize almak için mümkünse yıl içinde herhangi bir ileri tarihte de yine yurtdışında olacağımı beyan eden bir yazı verin”.
Sorun çıkaracaklarını sanmıyorum… Böylece takip eden ziyaretlerinizin olacağı ön görülerek, gelecek olan vize süreniz daha uzun olur.
5) “Seyahat Sağlık Sigortanızı Uzun Süreli Yaptırın” Kandırmacası!
Abartmıyoruz; bize göre “seyahat sağlık sigortanızı uzun süreli yaptırın” önerisini yayarak, insanları uzun süreli seyahat sağlık sigortasına teşvik etmek bir cehalet!..
Uzun süreli ve Euro bazında yapılan bu sigorta poliçesinin yıllık olanı demek, normal olarak en pahalı sigorta olması demektir.
Söz meclisten dışarı olsun ancak; uzun süreli vize alınacağı kisvesiyle insanları yıllık poliçe alımına teşvik etmek; tıpkı hayatında sayılı düğün yapan insanları “nasılsa 1 kere evleniyor; çakalım boynuzu” mantığındaki bir düğün fotoğrafçısıyla bir tutuyor. 🙂
Zira bu söylenti, vize aracı kurumlarının bazılarının aynı zamanda sigorta acentesi olması veya acentelerle ortak çalışmasından dolayı ortaya çıkan ve kulaktan kulağa yayılması sonucu çoğu insanın bilgi kirliliği yaratıp inandığı bir durum.
Kanmayın dostlar! Kısa süreli gidiyorsanız ve üst üste seyahatiniz yoksa, 1 haftalık poliçe yaptırın geçin. Paranız cebinizde kalsın…
Bunu yaptırmanızdaki asıl maksat, kendinizi güvence altına almak olmalı. Vize ikinci planda olsun.
Ülkelerin seyahat sağlık sigortası istemesinin sebebi, eğer orada başınıza bir şey gelirse ve o an yeterli paranız yoksa (ki oradaki sağlık hizmetleri inanılmaz pahalı) maddi ve hayati bir sıkıntı yaşamamanızdır.
Uzun süreli vize almanın yolları nı ararken, burada düşünmeniz gereken en önemli şey; “orada başıma birşey gelirse ne yapacağım” konusuna hakim olmak.
- Seyahat sağlık sigortası hangi durumlarda ödeme yapar?
- Seyahat sağlık sigortası neleri kapsar?
- Seyahat sağlık poliçemin en ucuz ve en kapsamlı olanını nereden yaptırabilirim?
- Seyahat sağlık sigortası nedir ve neden seyahat sağlık sigortası yaptırmalıyım?
- Seyahat sağlık sigortam ne kadar süre geçerlidir?
- Seyahat sağlık sigortama ne kadar ödeme yaparım?
- Seyahat sağlık sigortamdan ne kadar ödeme alırım?
sorularının cevabını her vatandaşın bilmesi gerekir.
Bu önemli bilgileri öğrenmek için sizi bu yazımıza alalım…
Seyahat sağlık sigortası yaptırmak için buradan teklif alabilirsiniz.
Seyahat sağlık sigortasını birçok insan, vize döneminde “mecburen” yaptırıyor ne yazık ki!..
Oysa şu yazımızdaki riskler hepimiz için hayatın birer gerçeği! Vize için değil; kendi sağlığımızı ve yakınlarımızı düşündüğümüz için bu poliçeyi yaptırmalıyız.
Zira riskler, Allah korusun ama başımıza gelince durumun ciddiyetini anlıyoruz.
6) Pasaport geçerlilik sürenize dikkat edin!
Bilmeniz gereken bir diğer önemli durum da pasaport geçerlilik tarihiniz. Çoğu ülke, siz yeşil pasaportlu dahi olsanız, en az 6 ay geçerli olan pasaportla yurtdışına çıkmanızı istiyor.
Umumi (bordo) pasaportlular için her ülke en az 6 ay geçerli pasaport durumu kesin! Yeşil pasaport sahipleri ise durum biraz muamma. Şöyle ki; yurtdışına çıkmadan önce mutlaka gideceğiniz ülkenin istediği belgeleri resmi makamlarının web sayfalarından inceleyip öyle gidin.
Çoğu kez biliyorum ki, bazı durumlarda yeşil pasaportunun bitmesine 1 hafta kalmış kişiler sıkıntı yaşamadan yurtdışına giriş çıkış yapıyorken; bazı ülkeler için bu durum geçerli olmuyor.
Bir diğer durum ise, örneğin pasaport geçerlilik tarihinizin bitmesine 2 ay var ve siz vize başvurusu yapıyorsunuz. Bu durumda size 3 aylık bile vize vermeden pasaportunuza reddi basarlar.
Bu sebeplerden ötürü pasaport tarihlerine dikkat edin.
B) Vizenizi Aldıktan Sonra…
…ve vizenizi aldınız…
Tüm bu meşakkatli ve stressli sürecin sonuna geldiniz ve vizenizi pasaportunuza bastırdınız.
Ama o da ne? Basılan fotoğrafınız yamuk, silik, bir tarafa kaymış veya bir yapıştırma hatası var!
Sakın bu hataları kendiniz düzeltmeye çalışmayın. Aksi halde havalimanı giriş ve çıkışlarında yaptığınız müdahale anlaşılır ve büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Küçük ama önemli bir not: Eğer pasaportunuzda daha önce bir “RED” damgası varsa onu çöpe atıp yenisini çıkarın. 🙂
Çünkü o pasaport bitene kadar almanız muhtemel vizeleriniz bile tehlike altına girer.
Seyahat Öncesi Sağlığınız İle İlgili Yapmanız Gereken En Önemli Şey!
Bu arada bizzat benim yaşadığım bir olayı ibret olsun diye şuraya yazalım.
Yurtdışında ıslak mendil, malum vazgeçilmezlerimizden biridir. Sebebini sormayın; biliyorsunuz. 🙂
Islak mendil ile pasaportunuz yanyana gelir de 1.265.384.830’da 1 ihtimal gerçekleşerek o ıslak mendil pasaportun fotoğrafının arka sayfasına sızar ve fotoğrafta deformasyona yol açarsa… 🙂
Hollanda girişimizdeki sınır polisi, deforme olmuş fotoğrafı gösterince kendimi tanıyamadım ve o an ıslak mendili çıkarıp gösterdiğimde her ikimiz de güldük 🙂 Takdir edersiniz ki benimki acı bir gülüştü. Zira pasaportumu değiştirmek zorunda kaldım ve daha önceki giriş çıkışlarım gitti… Onca da masraf cabası…
Kıssadan hisse: Siz siz olun, ıslak mendille yurtdışına çıkmayın 🙂
Umarız faydasını göreceğiniz ve samimi bir “ uzun süreli vize almanın yolları ” yazısı okumuşsunuzdur.
Bu yazılarımız da ilginizi çekecektir.
- Türkiye’den Vize İstemeyen Ülkeler Hangileridir? Vizesiz Ülkeler Rehberi
- Vize için gerekli evraklar nelerdir? Vize başvurusu evrak rehberi
- Pasaport için gerekli evraklar nelerdir? Pasaport almak için başvuru yaparken nelere dikkat etmelisiniz?
- Uzun süreli vize almanın yolları nelerdir? Vizeyi daha uzun süre almak için neler yapılmalı?
- Pasaport kontrolünden rahat geçmek için ne yapmalısınız? Pasaport kontrol noktası tüyoları!
- Seyahat sağlık sigortası zorunlu mu? Seyahat sağlık sigortanız hangi risklerinizi üstleniyor?
- Ücretsiz kullanım hakkı veren “Seyahat Asistanınız” için Tıklayın!
Hepinize yol aşkıyla dolu keyifli seyahatler diliyoruz.
Sevgiler.
Facebook Seyahat Grubumuza Katılmak İçin Tıklayın
Facebook Yol Aşkı Sayfası İçin Tıklayın
Instagram‘da birlikte gezmek için ise Buradayız
Bol seyahatli günlere…
Uzun süreli vize almanın yolları
uzun süreli vize almanın yolları
Gayet faydali ve denenmis bir özet geçilmiş ellerinize sağlık ☺
Merhaba bende yunanistandan vize aldığımda ilki 1 hafta ikincisi 1 ay oldu nedenini bilemiyorum. Gerçi ikisinde de turistlik vizeye başvurmuştum. Kamu personeliyim nasıl ticari vizeye başvurabilirim ki?
2 yıllık vizeden sonra 3 aylık vize almışlığım da var:) pek de garantisi olmuyor bu bize işlerinin
Cok faydali bilgiler…
Ilk aldigimdan beri yunanistandan schengen vizesine basvuruyorum ama 6 aydan fazla vermedi sagolsunlar. Bu sene bir de yazi eklemeyi dusunuyorum evraklara. Faydasi olacak mi bakalim
Çok tesekkurler, ellerinize, emeklerinize, gönlünüze sağlık.
Nereden başvuracağını bilemiyoruz ancak sorun olacağını sanmayız. Sizin gibi biecokt kişi var schengen alıp seyahat eden…
Eşim ve ben 14 yıl sigortalı çalıştık. Ben sağlık sorunlarım dolayısıyla işten ayrıldım. 3 çocuğumuz(12,9,6 yaş) olduğu için o da mesaili bir işte çalışmıyor. Ikimizde özel ders ve eğitim koçluğu yapıyoruz. Sgk sigortamız 1,5 yıldır yok. Çocukların dedeleri emekli devlet memuru ve yeşil pasaportu var. Torunlarını 2,3 günlük bir yunanistan turuna anneleriyle birlikte götürmek istiyor. Eşime ait bir daire tapusu var. Bankada hem dedenin hem bizim hatırı sayılır bir parası var. Bu durumda bize schengen vizesi verirler mı? Herkes şu saçma sapan sgk sorun olur diyor.
Evet Nesrin Hanım, Buyrun buradaki yetkili vize merkezinden randevu alıp vize için başvuru yapabilirsiniz. http://www.kosmosvize.com.tr/page/84/Anasayfa.html
Verdiğiniz bilgiler için teşekürler benim sorum şu izmirden samosa gitmek için vize almam gerekiyo ancak ilk vizem değil yunanistan konsolosluğundan daha öncede eşimle vize aldık ama şimdi durumlar değişmiş konsolosluklar yerine başka bir birim bakıyormuş ve önce randevu almak gerekli denildi doğrumudur
Vize çıkartmayı dusunmeye başlamaya başladıktan sonra güzel bir rastlantıya karşılaşılan yazı… Tesadüfler… Mis gibi yazı olmuş tüm tiyolar için teşekkürleeerr 🙂
Vize çıkartmayı dusunmeye başlamaya başladıktan sonra güzel bir rastlantıyla karşılaşılan yazı… Tesadüfler… Mis gibi yazı olmuş tüm tiyolar için teşekkürleeerr 🙂
Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler!
Birkaç hafta sonra, özellikle “üst üste aynı ülkeden başvurun” maddesini dikkate alarak aynı ülkeden 2. başvurumu yapacağım. Umarım sizin dediğiniz gibi uzun süreli bir vize alabilirim. ?
Cok faydalı bilgiler germişsiniz teşekkür ederiz:)
Ne kadar faydalı bir yazı, tüyolar için teşekkürler?
Merhaba yolaski…dolu dolu bir yazi olmus tesekkurler..vize konusunda maddeleri sıralamissiniz hepsi dogru..benim deneyimledigim ve size yuzdeyuz katildigim 2 madde var. Bir tanesi ayni ülkeden vize alip sık sık o ulkeye girmek sizin deyiminizle “taninan ve sevilen cocuk olmak” bu benim deneyimledigim bir durum…yunanistan icin ilk basvurdugumda 6 ay vermislerdi…ben bu 6 ayda yaklasik 4 kez yunanistana tatile gittim…bir sonraki basvurumu bizzat kendim yaptim ve 2 yil verdiler..2 yil boyunca baska ulkelere de gitmeme ragmen 5-6 kez yunanistana kisa 2 -3 gunluk seyahatler yaptim..2 ay once tekrar basvurdum sonuc : 3 yil verdiler…
Ikinci katildigim konu ise bizzat vasvurulmasi..
Keşke bu yazıyı biraz daha erken okuma şansım olsaydı. Bilgiler için teşekkürler dürüst bir yazı olmuş.
Ne kadarda faydalı bir yazı..
Kast sistemi ne kadar doğru tabir..hani gerçekten sadece düzgün insanlar alıyor olsalar neyse..ama işte güvenlikten ziyade sağlam para var işin içinde bitmez bu çile
Uzun süreli vize almadan önce kesinlikle okunması gerekn bir yazı. Harfiyen uygulayın!
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Uzun araştırmalarla bile bulamaycağım bilgileri bir yazıyla sunmuşsunuz.Elinize sağlık.
Yurt dışına çıkmayı düşünüyorum ve yazı çok yararlı oldu teşekkürler ?
selamlar, daha önce vize alıdğımız ülkeye söz verdiğimiz gibi giriş yapmazsak tekrar o ülkeden başvurmasak daha iyi olur değil mi?
Sorularımın cevabı buradaymış. Teşekkürler
Benim de almanyadan ucuncu vize alisim olacak. En son 6 aylik vermislerdi. Bakalim bu kac aylik olacak? Heyecanla bekliyorum?
Süper olmuş 😉 Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.
Mrb yazınızın tamamını okudum bende yaklaşık 1 ay önce Hollanda dan tam 5 yıllık vize aldım eşim ve oğlumla beraber bunun için ev tapusunu araba ruhsatını bankadan hesap bilgilerini gösterdik tabi eşimin iş yerinden aldığı bir belgeyide gösterdik (belgede bu iş yerinde şu ünvanda çalışıyordur ve yurt dışında olduğu sürede başına gelecek herhangi bir şeyde maddi açıdan şirketimiz sorumludur yazıyor) fazladan dilekçe yazdık dilekçeyi hem Türkçe hem Hollanda dilinde yazdık içeriğinde de aileden Hollanda da yaşayanlar olduğunu onları ziyarete gitmek istediğimizi her seferinde vize almanın zaman kaybı olduğunu belirttik çok giriş çıkışlı uzun süreli vize istiyoruz diye yazdık daha önce bir çok kez vize aldık en çok 6 ay vermişlerdi bir kez Almanya dan 3 aylık almıştık sonra hep Hollanda’dan aldık en sonda 5 sene vize aldık 5 sene diyince kimse inanmıyor bende vizeyi gösteriyorum nasıl aldınız diyorlar aracı şirkete gitmeden konsolosluğa gittik ve yukarıda yazdıklarımın dışında bişey yapmadık
Evet mutliple girisli vize lazim size. Diger sorunuza cevaben şunu söyleyebilirim; tek veya çoklu girişli vize almak aynı şey. Biri bir diğerinden zor değil. Şimdiden iyi seyahatler…
Bu değerli bilgiler için çok teşekkürler. Benim sorum şu;
Kendi aracımızla TR’den çıktık, AB’de ve AB’de olmayan değişik ülkelere girip çıkıyoruz bir de dönüşü var… Böyle bir gezi için çok girişli schengen vizesi mi almamız gerekiyor? 1 ya da 2 Girişliye göre bunu almak daha mı zordur yoksa farketmiyor mu?
Teşekkürler.
Tam da aradığım bilgiler… Hem de hepsi bir arada…
Harika mı harika bir yazı. Bizim gibi yurtdışına çıkmak isteyip de çeşitli zorlukları görüp kabuğundan çıkmaktan vazgeçenler(tırsan) için cesaretlendirici ve bilgilendirici. Çok teşekkürler..
Gercekten cok güzel bilgilendirici bir yazi olmus tesekkurler ilk defa yurtdisina cikacaklar icin detayli ve guzel bir calisma yapmissiniz???
Gercekten cok güzel bilgilendirici bir yazi olmus tesekkurler ilk defa yurtdisina cikacaklar icin detayli ve guzel bir cakisma yapmissiniz???
Geçtiğimiz aylarda birkaç kez kısa aralarla yurtdışına çıktım.8 yaşındaki kızıma o kadar kısa vize verdiler ki üstüste iki kez vize başvurusu yapmak zorunda kaldım , tam anlamıyla bezdim ama yine de dünyayı keşfetme arzum bitmedi ,dilerim vize almak zorunda kalmadan seyahat edeceğimiz günler çabuk gelsin.
Teşekkürler 🙂 Herkese vize yolunda bol şanslar…
Vize olayı beni de gerdiği için şimdilik vizesiz seyahatlere başladım ama kaçışımız yok maalesef. Yol gösterici bir yazı olmuş ??
Selamlar Özlem hanım,
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne hoş…
Öncelikle şunu söylemeliyim; istediğiniz evrakın orjinalini vermeleri gerekirdi. Zira bu sizin en tabii hakkınız. Ancak iş işten geçmiş. Şimdi Macaristan seyahatiniz olacak ise ve ilk gireceğiniz ülke Macaristan olacaksa, o ülkeden (yani Macaristan’dan) vize başvurunuzu yapın… Ek bir dilekçe ile, resmi tatilinizin yaz dönemi çok olacağını belirterek, mümkünse uzun süreli vize talebinizin olduğunu da ayrıca belirtin derim.
Şimdiden keyifli seyahatleriniz olsun.
Sevgiler.
Merhaba, yazı ve deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Benim sorum şöyle devlet memuruyum, evraklarımda titiz davrandım ve ilk schengenim Yunanistan ve 3 aylık verdi. İkincisinde ise Almanya’ydı, izin yazımın orjinalini istedi. Ama çalıştığım yer orjinalini veremeyiz dedi ve aslı gibidir kaşesi yaptı. Tekrar randevu aldım ve yine bu orjinali değil olmaz dediler ben de durumj anlattım o zaman bi dikelçe yazdırdılar orjinalini alamıyorum diye. Ve schengen 1 aylık aralıksız 7 gün kalma izni şeklinde verildi. Şimdi Macaristan ilk durak olmak üzere geziye gidiyorum hangi ülkeye başvurmalıyım? Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim çok teşekkürler..
Merhaba. Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkürler. Araci kurumlar ornegin VFS Global ve brnzeri gibi şirketlerdir. Bunun yanında o kurumlara da sizden evrak ve ekstra ücret alıp götüren aracı kurumlardan bahsediyorum.
Onlar yerine, direkt kendiniz konsolosluklarin tayin edip yetkilendirilmiş olduğu kurumlara basvurunuzu yapın.
Şimdiden keyifli tatiller 🙂
Merhaba, çok detaylı ve güzel bir yazı olmuş, teşekkürler. Ben aracı kurumlarla ilgili bir soru sormak istiyorum. Direkt kendiniz başvurun yazmışsınız ama mutlaka bir aracı kurum oluyor. İsmini yazabilir miyim bilmiyorum mesela i…a, onu geçerek direkt konsolosluğa gidemiyoruz değil mi? Onlar da illaki bir hizmet bedeli alıyor. Konsolosluklar başvuru kabul etmiyor diye biliyorum. Doğru mu acaba? Teşekkürler