Yol Aşkı Seyahat ve Gezi Rehberine Hoşgeldiniz

,

Dubai Vizesi için Gerekli Evraklar

PAYLAŞ
Home » Asya » Dubai Vizesi için Gerekli Evraklar

1) Dubai Vizesi için Gerekli Evraklar

Dubai vizesi için gerekli evraklar yazımız, en pratik ve hızlı Dubai vizesi almanızı sağlayacak. Şimdi satır satır neler yapmanız gerektiğini yazalım.

İşte ziyaret edeceğiniz Dubai’nin kısa videosu…

Dubai Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Dubai Gezisinde Hangi Tür Dubai Vizesi İstenir?

Dubai vizesi için gerekli evraklar konusunda özetle şunları söyleyebiliriz:

Dubai vizesi, aslında çok basit ve pratik alınan bir vize.

Birçok kişi Dubai’ye turistik amaçla gidiyor. Eğer siz de onlardan biriyseniz Dubai için gerekli evraklar yazımız size en hızlı şekilde yol gösterecektir. Akabinde, gelsin Dubai keyfi 😉

Uzun Süreli Vize Almanın 6 İş Bitirici Yolu

1.a) Kısa Süreli Dubai Vizesi

Bu vize çeşidi tek girişli ve çok girişli olmak üzere 2 çeşit seyahat imkanı sağlıyor. Bunlar şu şekilde;

a) Tek Girişli Dubai Vizesi

Dubai vizesi için gerekli evraklar konusunda en çok tercih edilen vize türü diyebiliriz. Dubai’de toplam 30 gün konaklama hakkı sağlıyor. Bildiğiniz gibi Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliğinden biri. Bu ülkenin vize düzenlemesine göre kısa süreli Dubai turistik vizesi alanlar, 28 günün sonunda seyahatlerini bitirerek ülkeden ayrılmak zorundalar.

b) Çok Girişli Dubai Vizesi

Dubai vizesi için gerekli evraklar konusunda pek tercih edilmeyen bir vize türü olsa da, 28 gün içinde birden çok kez Dubai’ye giriş yapmak isteyenler için ideal. Çok girişli vize olması, 28 günden fazla ülkede kalmanız anlamına gelmiyor. Dolayısıyla, tek girişli de çok girişli de vize alsanız, Dubai’den en geç 28 gün sonra ayrılmanız gerekiyor. Ayrılmazsanız başınız belaya giriyor ve üstüne 1.500 Dolar da ceza yiyorsunuz…

2.a) Uzun Süreli Dubai Vizesi

Bu vize çeşidi de tıpkı kısa süreli Dubai vizesi gibi, tek girişli ve çok girişli olmak üzere 2 çeşit seyahat imkanı sağlıyor. Bunlar şu şekilde;

1) Tek Girişli Dubai Vizesi

Uzun süreli Dubai vizesi başvurusunda bulunduysanız, Dubai’de toplam 90 gün konaklama hakkına sahip olma hakkınız bulunuyor demektir. Tek girişte bu hakkı kullanabiliyorsunuz.

2) Çok Girişli Dubai Vizesi

Tıpkı tek girişli başvuru gibi, uzun süreli Dubai vizesi başvurusu da Dubai’de toplam 90 gün konaklama hakkı sağlıyor. Tek fark, bu 90 günde çoklu giriş çıkış hakkına sahip olmanız.

2) Dubai Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir? Dubai Turistik Vize için Gerekli Belgeler

  • Kimlik Fotokopisi
  • Pasaport Fotokopisi
  • Pasaportun 2. ve 3. sayfaları
  • Pasaportun geçerlilik tarihlerini gösteren sayfalar
  • Pasaportun 60. sayfası,
  • Pasaport sahibiyle birlikte seyahat eden kayıtlı çocukları gösteren 5. sayfa.
  • 1 adet biometrik fotoğraf (Yeni çektirdiğiniz ve beyaz fonda ve 4cm x 5,5 cm ölçülerinde olmalı.
  • En az 6 ay geçerli pasaport (E-pasaport kullanılması halinde, fotoğrafın bulunduğu tek sayfanın fotokopisi sunulması zorunlu.)
  • Evli kadın yolculara ait eş bilgileri.
  • Dubai konaklama rezervasyonu
  • Dubai uçak bileti
  • Ziyaret tarihleri ve nedenini gösteren imzalı dilekçeniz. Dubai Konsolosluğu Göçmenlik Bürosu’na yazılacak olan vize başvuru dilekçesi
  • Vize Başvuru Formu İngilizce veya Arapça doldurulmalı
  • Dubai vizesi başvuru yapan kişinin adına kayıtlı ev veya cep telefonu faturası

dubai vizesi için gerekli evraklar

3) Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Dubai Turistik Vizesi e-vize özelliği taşıyor. Yani Dubai vize başvurusunda bulunacaksanız, Dubai vizesi için gerekli evraklarınızı taratıp Birleşik Arap Emirlikleri elektronik vize sistemine yüklemeniz gerekiyor. Dubai vizesi için online başvuru yapacak kişiler, sisteme kişisel mail adreslerini tanıtıp gerekli evrak yüklemesi yapmalı. Akabinde başvurunuz işleme alınıyor.

Dubai vizesine yüzyüze başvuru yapılmıyor. Yani direkt olarak Dubai Konsolosluğu tarafından kabul edilmiyor. Dubai vize başvurusu, sadece konsolosluğa bağlı göçmenlik ofisine veya yetkilendirilmiş özel vize başvuru merkezleri ile yetkili seyahat acentelerine yapılıyor.

4) Dubai Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Dubai vize başvurusunun sonuçlanması 3 gün içinde gerçekleşiyor. Ancak vize başvurusunun Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye resmi tatil günlerine denk gelmesi süreçle ilgili aksamalara sebep olabilir. Birleşik Arap Emirlikleri’nin resmi tatillerinin Cuma ve Cumartesi günleri olduğunu unutmayın.

5) Dubai Vizesinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Yeşil, Gri ve Diplomatik pasaportlardan vize istenmiyor. Bordo pasaport sahipleri vizeye tabi.
  • Pasaport sürenizin en az 6 ay olduğuna dikkat edin. Pasaportla (e-pasaport ile) ilgili çok önemli ve bilmeniz gerekenleri şu yazımızda bulacaksınız.
  • Vize görüşmenizin ve işlemlerinizin gecikmesini önlemek açısından E-vize ( elektronik vize ) Başvuru formunu eksiksiz ve doğru olarak doldurmanız ve seyahat amacınıza uygun doğru vize türünü seçmeniz gerekmektedir.
  • Konsolosluk ek evrak talep etmekte veya sunulan evrakların orjinallerini talep etme hakkına sahip.
  • Başvurularınızın iptalinde yada red ile sonuçlanan vize taleplerinde ücret iadesi yapılmamakta olup başvuru yapan her birey bu hususu kabul etmiş sayılır.
  • Vize talebinizin onaylanıp onaylanmaması tamamen konsolosluğun takdiri. Aracı kurum yada kuruluşlar bu konuda yetkili değiller.
  • Schengen hava sahasına giren tüm yolcuların, seyahat sürelerini kapsayacak kadar Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmaları zorunlu.
  • Dubai vizesi geçerliliği vize onaylandığı günden itibaren 58 gün geçerli. Vize onayından 58 gün içinde Dubai’ye giriş yapılmalıdır.
  • BAE’ye ( Birleşik Arap Emirlikleri ) giriş yaptığınız tarihten 30 güne kadar ülkeden çıkılması zorunludur.
  • Yolcular 30 güne kadar BAE’den ( Birleşik Arap Emirlikleri ) çıkış yapmaması durumunda her yolcu için 3.000 USD cezai yaptırım uygulanıyor.

6) Dubai Ticari Vize / Şirket Ortakları

  • Yeni ve eski pasaportlarınız.
  • 2 adet biometrik fotoğraf
  • Online olarak doldurulmuş Vize Başvuru Formu.
  • Ön ve arka sayfaları ile çekilmiş kimlik fotokopisi

7) Dubai Ticari Vize / Çalışan (SSK Bordrolu/Maaşlı)

  • Yeni ve eski pasaportlarınız.
  • 2 adet biometrik fotoğraf
  • Online olarak doldurulmuş Vize Başvuru Formu.
  • Ön ve arka sayfaları ile çekilmiş kimlik fotokopisi

8) Dubai’ye Vizesiz Gidilir mi?

(Birleşik Arap Emirlikleri) Emirates Havayolları ile gidiyor olsanız bile ne yazık ki vizesiz giriş mümkün değil. Sadece ve sadece, ülkeye giriş yapmadan havalimanında kalacaksanız Dubai’ye vizesiz gidilebilirsiniz. Transit vizeye de gerek olmuyor.

Emirates Havayolları en kolay vize almanızı sağlayan uçak firması sanırım, çünkü çok az evrak gerekiyor ?

Emirates’ den uçak biletinizi aldıktan sonra rezervasyon numarası ile ”uçuşumu yönet” dedikten sonra vize başvurusunu seçerek ad ve soyad, pasaport bilgilerini girmeniz  yeterli. Size vize işlemleri için email gönderiyorlar.

Mail adresinize gelen linki açıp  istenilen gerekli evrakları tarayıp ekliyorsunuz. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri transit vize başvurusu için Emirates’ in istediği gerekli evraklar :

  • Pasaportun ilk ve son sayfa fotokopisi
  • Vize şartlarına uygun bir fotoğraf

Taramadan sonra online ödemenizi yapıyorsunuz.  Size bilgilendirme e-mail i geliyor.

10) Dubai Vize Başvuru Ücreti Nedir?Dubai vizesi için aracı kurum fiyatları ortalama olarak nedir diyorsanız, aşağıda bilgileri tek tek paylaşalım:

a.1) 30 Günlük Tek Girişli Vize

(450 TL)

a.2) 30 Günlük Çok Girişli Vize 

(1.250 TL)

Dubai vizesi için gerekli evraklar yazımız umarız faydalı olmuştur.

Dubai vizesi için aracı kurum tavsiyesi isteyenler bizimle direkt temasa geçebilir.

Dubai seyahati düşünüyorsanız, bu yazılarımız da ilginizi çekecektir.

Şimdiden keyifli seyahatler.

Yol Aşkı Team

 

Dubai vizesi için gerekli evraklar | YOL AŞKI

Yorumunu Paylaş

Your email address will not be published.