Yol Aşkı Seyahat ve Gezi Rehberi'ne Hoşgeldiniz

,

Dubai Gezilecek Yerler

PAYLAŞ
Home » Asya » Dubai Gezilecek Yerler

A) DUBAİ GEZİLECEK YERLER

Dubai Gezilecek Yerler rehberimizde, “Dubai’de neler yapılır“dan “Dubai vizesi nasıl alınır“a, “Dubai Konaklama“dan, “Dubai Alışveriş ve Ulaşım“a kadar satır satır her şeyi en pratik haliyle paylaşalım.

DUBAİ GEZİ REHBERİ

1) Dubai Gezilecek Yerler – Giriş

Yoktan var etmek bu olsa gerek…

Bütçe kısıtınız yoksa ve üstüne bir de pazarlama gurusuysanız; size kimse tutamıyor. Yapay da olsa, baştan aşağı ilgi odağı haline gelen koskoca bir bölge yaratabiliyorsunuz…

Çölün ortasında, petrol kaynaklarının gücüyle kurulmuş ultra lüks bir hayat… Üstelik dünyanın en önemli markalarının konuşlandığı, ticaret ve turizmin kalbinin attığı yer…

İşte tüm bu pozitif etkilerin kesiştiği merkezin adı Dubai!..

Dubai, rekorların şehri denebilir. Dünyanın en uzun binası, en büyük alışveriş merkezi gibi yapılar burada. Yine dünyanın “en iyi,” “en lüks” ve “en yüksek” otelleri bu bölgede… Herkesin bildiği ikonik yapılarının başında, dünyanın en ünlü otellerinden Bruj Al Arab da tüm ihtişamıyla Dubai gezilecek yerler listesinin başlarında bulunuyor…

Yılda yaklaşık 10 milyon turisti ağırlayan Birleşik Arap Emirlikleri’nin en popüler tatil merkezi Dubai, yılın her mevsimi tatilcilerin ilgi odağı…

Dubai’nin nüfusu yaklaşık 3 milyon Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliğinden en gözdesi. 1971’de İngiltere‘ye karşı bağımsızlığını ilan etmiş. İklimi haliyle çöl iklimi ve çok sıcak. Ziyaret edecek dostlar, ortalama  22-25°C sıcaklığı yakalamak için kış aylarını tercih edebilirler. Turizm, ticaret, finans merkezleri ile de ün kazanmış olan Dubai’nin en önemli geçim kaynağı ise petrol.

Gelin 30-40 sene kadar evvel kurak topraklardan doğan bu bölgede şu an neler oluyor bir bakalım…

dubai gezilecek yerler 2) Dubai Vizesi

Dubai’yi ziyaret etmek için öncelikle Dubai vize başvurusu yapmış olmanız gerekiyor. Yeşil ve diplomatik pasaportlar dışında herkes vizeye tabi. İyi haber şu ki; vize alma süreci Schengen vizesi veya Amerika vizesi başvuru süreçleri gibi meşakkatli değil. Vizenizi almak için iki yol var.

Biri, havayolu şirketiniz vasıtasıyla; diğeri ise aracı kurum vasıtasıyla almak…

Çok basit birkaç evrağı taratıp, aracı kuruma mail atıyorsunuz. Vize ücretini de transfer ettikten sonra (kişi başı servis ücreti dahil 100 USD civarı) ortalama 3 gün sonra vizeniz mail ile ulaştırılıyor ve çıktısını alıp kullanıyorsunuz.

Eğer aklınızda Dubai vizesi için gerekli evraklar nelerdir , Dubai vizesi başvurusu nasıl yapılır , Dubai vizesi ücretleri , Dubai vizesi kaç günde çıkar , Dubai vizesi nasıl alınır gibi sorular varsa bu yazımız size en pratik Dubai vizesi alma yöntemlerini satır satır açıklayacak.

İstanbul Dubai uçuş süreniz yaklaşık 4,5 saat. İstanbul Dubai arası 1 saatlik bir fark var. Türkiye’den 1 saat ileride.

Dubai gezisinde göreceksiniz ki; burası alışveriş merkezleri, çöl safarileri ve yaz tatili isteyenler için her daim ideal bir destinasyon.

Dubai Havalimanı’na indikten sonra dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Alan çok büyük ve kalabalık olduğu için fazla oyalanmadan hızlıca pasaport noktasına gidin. Zira uzun pasaport kuyruğu oluyor ve çok fazla bekleyebiliyorsunuz.

Havalimanı çıkışında ise taksi için sizinle temasa geçmek isteyenler olacak. Onlara kanmayın. Yoksa normalden 2-3 misli para ödeyerek ilk dakikada gereksiz bir para ödeyebilirsiniz.

Bunun önüne geçmek için, çıkış kapısına yakın içerideki taksi yönlendirme tabelalarını takip ederek yan kapıdan çıkın ve durağa ulaşın. Orada normal taksiler size bekliyor olacak. 1 Dubai Dirhemi = 1 Türk Lirası. Güncel kur için buraya bakabilirsiniz.

NOT: Çıkışta siyah Lexus arabalar var ve taksimetreyi 40-50 AED’den açıyorlar. Kendinizi sakınınız. 🙂

Dubai’nin başındaki kişi, original adıyla Muhammed bin Raşid el-Mektum. Tahmin edeceğiniz üzere Dubai Emir’i. Her kurumda resmi asılıdır.

Halk tarafından çok sevilen biri. Zira ülkeyi nereden nereye getirdiği belli. Ayrıca evlenenlere çeyiz vs yardımı da yapıyormuş. Duyurulur. 🙂

Daha sonra uğraşmamak için, yanınıza aldığınız Amerikan Dolar’larını AED’e çevirip havaalanından çıkarsınız. Dubai’de metro var ancak genelde fiyatlar (benzinden ötürü) ucuz olduğu için taksi almanızda sakınca yok.

dubai gezilecek yerler

3) Dubai’ye ne zaman gidilir? – Dubai’ye ne zaman gidilmeli?

Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında çok sıcak. Dubai’ye gitmek için en uygun zamanlar; Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayları.

4) Dubai’de kaç gün kalmalı?

Dubai’de kaç gün kalınır derseniz, bizce Dubai’yi gezmek için 3 veya 4 gün yeterli. Fazla kalırsanız sıkılabilirsiniz.

5) Dubai Konaklama – Dubai’de Nerede Kalınır? Dubai Konaklama Bölgeleri

Dubai, konaklama için genellikle dünyanın en lüks otellerini bünyesinde barındırsa da, bütçesi sınırlı olan seyahat severler için de birçok kaliteli tesise sahip bir kent.

Gecelik 75-80 Euro’ya da, 10K Euro’ya da otel seçenekleri mevcut. Bir çok yurtdışı seyahatinde olduğu gibi, bazı vergiler bu ücrete dahil değil. Bu sebeple, seyahatiniz öncesi dikkat ve kontrol edin.

Her şehirde olduğu gibi Dubai’de uygun fiyatlara konaklama yapmanın ana kuralı ise kampanyaları araştırmak ve tabii ki erken rezervasyon yapmak.

Dubai’de genelde herkesin tercihi, Marina bölgesine yakın bir yerde kalmak… Zira tüm ulaşım imkanları burada konuşlanmış. Metro var ve taksiler ucuz.

Dubai’de nerede kalınır diye düşünüyorsanız öncelikle şehirde 1500‘den fazla otelin yer aldığını bilmek gerekiyor. Kültüre ya da deniz tatili için gidenlere birçok otel alternatifi var. Şehirdeki otellerin büyük çoğunluğunun kullanıcı memnuniyetleri 10 üzerinden 7 puanın üzerinde.

Dubai’de Deira, Bur Dubai, Jumeirah, Jebel Ali, Emirates Road olmak üzere konaklama yapabileceğiniz 5 bölge mevcut. Şimdi bunlar hakkında kısaca bilgi verelim.

Dubai’de konaklama için hangi bölgeler en çok tercih edilen diye sorarsanız; cevap, Jumeirah ve Deira olur.

  • Jumeirah: Burası Jumeirah diğer plajlara çok yakın. Bu sebeple tercih sebebi. Jumeirah Plajı, ayrıca Dubai Marina ve Jumeirah Camii ile bölgede öne çıkıyor. Şehrin en ünlü binalarından Burj Khalifa ve ünlü AVM Dubai Mall da yine bu bölgede. Buradaki Dubai Marina, ihtişamlı gökdelenleri ile lüks standartlarıyla dikkat çekiyor. Şehrin en önemli caddelerinden Şeyh Zayed Yolu çevresinde birçok kaliteli otel alternatifi bulabilirsiniz.
  • Deira: Burası Dubai’nin eski finans merkezi. Bu bölge tüccarlarla dolu. Baharat çarşısı, altın satanlar ve bunun gibi bilimum eski ticarethanelerinin konuşlandığı yerdir Deira. Dubai’de konaklama ise nispeten daha uygun fiyatlı oteller bu bölgede yakalanabiliyor.
  • Jebel Ali: Dubai’nin suni limanıdır. Palm Jebel Ali Adası ve Palmiye Adaları bu bölgenin giriş noktasında.
  • Emirates Road: Sahilden içeriye doğru geldiğinizde buraya ulaşıyorsunuz. Nispeten kalitenin düştüğü bölgedir.
  • Bur Dubai: Şehrin en eski yerleşim noktası. Deira’nın karşı kıyısında yer alıyor.

6) Dubai Konaklama Önerilerimiz

  • 4* Emirates Grand Hotel
  • 4* Atana Hotel
  • 4* DoubleTree by Hilton Dubai Jumeirah Beach
  • 3* Ibis Styles Dubai Jumeira
  • 4* Four Points by Sheraton Sheikh Zayed Road
  • 4* Ramada Plaza Jumeirah Beach
  • 5* Kempinski Hotel Mall of the Emirates
  • 5* Burj Al Arab Jumeirah
  • 5* Atlantis The Palm, Dubai

7) Dubai’ye Ulaşım

dubai ulaşım haritası

Dubai’nin ana havaalanı olan Dubai Uluslararası Havalimanı’na, İstanbul’dan THY, Pegasus, FlyDubai ve Emirates direkt uçuş sağlıyor. Pegasus ve Fly Dubai Sabiha Gökçen’den, THY ve Emirates ise hem Sabiha Gökçen’den hem de Atatürk Havalimanı’ndan kalkıyor.

Ayrıca Atlas Global ise Atatürk Havaalanı’ndan Dubai-Sharjah Havalimanı’na uçuyor. Sharjah aslında, Abu Dhabi ve Dubai’den sonra yedi emirliğin üçüncüsü konumunda, ancak Dubai’ye yaklaşık 15-20 Km mesafe yakınlığında olduğundan bazı ucuz uçuş yapan havayolu şirketleri burayı tercih etmeye başlamış.

En ucuz Dubai uçuşları için buraya tıklayın!..

Bir çok ulaşım alternatifine sahip olan Dubai’de, en çok tercih edilenlerin başında metro ve otobüs geliyor. Burası bir petrol kenti olduğu için de taksiler oldukça makul bir seçenek haline geliyor.

Yeşil ve kırmızı olmak üzere iki farklı metro hattı bulunan şehirde, metro uygun fiyatlı bir diğer ulaşım aracı. Belli saatler arasında hizmet veriyor ve bunlar genelde değiştiği için, ziyaret ettiğiniz tarihlerde bir metro haritası eşliğinde ilgili danışma noktalarından bilgi almanızı öneririz.

Bir diğer ulaşım alternatifi ise çok kullanmayacağınız otobüsler…  Dubai’de turistler tarafından yaygın kullanılan deniz otobüslerini de ayrıca kullanabilirsiniz. NOL kart adındaki kartlardan alarak şehirde pratik ve rahatça yolculuk yapabilirsiniz.

  • a) Dubai’ye Ulaşım
  • b) Dubai Havaalanından Şehir Merkezine Ulaşım
  • c) Dubai Şehir İçi Ulaşım

Tüm ” Dubai Ulaşım “ bilgileriyle ilgili tüm pratik detayları bu yazımızda paylaştık.

8) Dubai’de Yeme İçme

Arap mutfağının ön plana çıktığı Dubai’de, fast food çeşitleri, Uzakdoğu mutfağı ve Hindistan mutfağının etkisini görebiliyorsunuz. Bol baharatlı ve et yemeklerinden oluşan çeşitlerle sunum yapılıyor.

Müslüman nüfusun yoğunluğu ve kaideler gereği, Dubai’de domuz eti ve alkol satışı belirli yasal düzenlemelerle sınırlandırılmış. Satış belli marketlerde ve yalnızca gayrimüslimlere yapılıyor. Dışarıda kullanımı yasak ancak otellerde kullanımı serbest.

Dubai alışveriş konusunda oldukça yüksek talep görüyor. Dubai’den ne alınır? Dubai’de alışveriş konusuyla ilgili ise şunları yazalım.

9) Dubai’de Alışveriş

Dubai’de alışveriş yazımızın detaylı haline buradan ulaşabilirsiniz. Ancak aşağıdaki önemli detayları da mutlaka okuyun…

Dubai’de alışveriş , yerel para birimi Dirhem (AED) ile yapılıyor ve 1 Dirhem = 1 TL. Güncel kur karşılığına buradan bakabilisiniz.  Dirhem dışında Euro veya ABD Doları da kullanabiliyorsunuz. Döviz bürolarından işlem yapmak için havaalanı, AVM’ler veya şehilde karşınıza çıkabilecek ofisleri kullanabilirsiniz.

Dubai’de alışveriş konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri ise mağazaların açılış saatleri.

Dükkanlar genellikle 13.00 ile 16.00 saatleri arasında kapalı olabiliyor. 16.00’da açılan dükkanların çoğu ise 22.00‘ye veya gece yarısına kadar açık oluyor.

Arap ülkesi olduğundan, Cuma günü resmi tatil olduğu için dükkanlar kapalı veya akşamüzeri açık. AVM’lerde ise bu tip bir sorun yok.

Alışveriş yaparken “pazarlık sünnettir” diyoruz ve genelde her yerde olduğu gibi Dubai’de de bu gücümüzü kullanıyoruz 🙂

Özellikle Deira bölgesindeki tüccarlardan alışveriş yapacaksanız mutlaka pazarlık edin. Ortalama indirim imkanınız %35’ler civarında olmalı diyebiliriz.

a) Dubai’de Alışveriş Yapılacak Yerler Nerelerdir?

  • Deira: Dubai Creek’in kuzeyinde kalan bu semt Dubai’nin eski ticaret merkezi. Günümüzde halen toptancılar, altıncılar ve baharatçılar burada yer alıyor.
  • City Centre Deira: Dubai’nin en eski alışveriş merkezlerinden biri. Eğer Deira tarafına yolunuz düşerse gezmenizi öneririz.
  • Baharatçılar Çarşısı: Yine Deira’da yer alan bu çarşı, hem gezmek hem de bir şeyler almak için güzel bir nokta. Safran vb baharat alışverişlerinizi buradan yapabilirsiniz. Bazı dükkanlarda güzel ve ucuz hediyelik eşya satışı da yapılıyor.
  • Altıncılar Çarşısı: Deira bölgesindeki en ünlü çarşılardan… Birbirinden güzel ve abartılı takıları burada bulabilirsiniz. Alışverişlerde pazarlık yapmayı unutmayın.
  • The Dubai Mall: …ve dünyanın en büyük AVM’si karşınızda! Ciddi bir alışveriş için en az 1-2 akşamınızı buraya ayırmanız gerekebilir.
  • Ibn Battuta Mall: Bu çarşıda 7 ülkeye ait bölümler var. Hediyelik eşya alışverişi için de güzel bir yer.
  • Mercato: İtalyan mimarisi göz önüne alınarak yapılmış AVM. Farklı bir konsept ile tüketicileri kendisine çekiyor.
  • Mall of the Emirates: Şehrin en büyük 2. alışveriş merkezi. İçerisinde Ski Dubai adında bir de yapay kayak pisti yer alıyor.
  • Medinat Jumeirah: Burj Al Arab otelinin hemen yanında yer alan güzel bir çarşı. Dubai gezilecek yerler listemizde de yer alan bu ufak çarşıda daha çok hediyelik eşya alışverişi yapılıyor.
  • Bunların dışında vaktiniz varsa, Parfümcüler Çarşısı,Tekstilciler Çarşısı, Burjuman Centre, WAFI Mall ve Al Barsha Mall’a uğrayabilirsiniz.

b) Dubai Alışveriş – Dubai’den ne alınır?

Bu konuyla ilgili ayrı bir yazı yazmak gerekiyordu. 🙂  Dubai’de alışveriş için hangi bölgelerden hangi özel ürünler ne kadara alınıyor; Buradaki yazımızdan okuyabilirsiniz. 

2) Dubai’de Neler Yapılır? Dubai Gezilecek Yerler Rehberi

Dubai gezilecek yerler yazımızın sonuna gelirken, burada her türlü heyecanı yaşayabileceğinizin garantisinin olduğunu bilmenizi isteriz.

Çölde jeep safariden, en pratik Dubai şehir turuna, dünyanın en yüksek binasına çıkmaktan, alışveriş ve plaj keyfine, yaz ortasında kayak yapmaktan, tekne turlarına, su parklarındaki heyecandan, Sky Dive gibi adrenalin sporlarına kadar tüm detayları buradaki yazımızda bulabilirsiniz. Dubai Gezi Rehberiniz için Tıklayın!

Bu yazılarımız da ilginizi çekecektir.

Dubai turları için ziyaretiniz öncesinde buradan biletlerinizi temin edebilirsiniz.

Şimdiden hepinize keyifli seyahatler…

 

Yol Aşkı Team – Dubai Gezilecek Yerler

 

 

 

 

Dubai Gezi Rehberi – Dubai Gezilecek Yerler

2 Yorum

Yorumunu Paylaş

Your email address will not be published.