Sicilya Gezilecek Yerler
Sicilya Gezilecek Yerler ile ilgili çok pratik bilgiler vermeye çalışalım:
Sicilya gezilecek yerler :
5 milyon nüfuslu Sicilya adasının başkenti olan Palermo, Katanya ile birlikte görülmesi gereken ve vakti bol olan seyahat dostlarına şiddetle tavsiye edeceğim mistik bir alternatif tatil rotası…
Sicilya gezilecek yerler önerilerimize geçmeden evvel bazı önemli konuları da mutlaka bilmeniz gerekiyor.
Sicilya’da ne yenir içilir? Sicilya yeme içme rehberi
Sicilya’da gece hayatı nasıldır? Sicilya gece hayatı nerede yaşanır?
Sicilya’da konaklama nerede yapılır? Sicilya en ucuz konaklama adresleri nerelerdir?
Sicilya gezilecek yerler – Katanya (Catania)
Sicilya’ya gitmişken mutlaka görmeniz gereken yerlerden… İlk olarak bu bölgeye uçuş gerçekleştiren seyahat severler, gezi planlarını Katanya’yı görmeden gitmeyecekleri şekilde yapsınlar derim.
Palermo’daki tüm tarihi mekanlar yürüme mesafesinde olduğu için canınızın istediği yerde durup tadını çıkartacaksınız.
Palermo’yu tanımanın en iyi yolu, şehrin tarihi bölgelerini yürüyerek dolaşmak…
Yürümek istemeyenler için ise şehri gezdiren tur otobüslerini tavsiye ederim. Hop-on Hop-off otobüsler, Politeama Garibaldi Tiyatrosu’nun (Teatro Politeama Garibaldi) önündeki Castelnuova Meydanı’ndan (Piazza Castelnova) kalkıyor.
Otelinizden, kalkış yerinden veya ilgili acentelerden alabileceğiniz otobüs biletleri iki hat için de 24 saat süre ile geçerli olduğu için planlamanızı buna göre yapabilirsiniz.
Mistik Ada SİCİLYA Gezilecek Yerler – KATANYA Gezi Rehberi İle Keşfe Devam Edin!..
Sicilya Gezilecek Yerler :
Sicilya Palermo Gezilecek Yerler konusunda şimdi sizlere bir çok öneride bulunalım 🙂
Çoğu kişiye ve filmlere ilham veren bu bölgede yürürken, şehrin eski ve dökülmeye yüz tutmuş duvarlarına dokunabilir; yanından geçtiğiniz binaların avlularını hayranlıkla izleyerek nefis fotoğraflar yakalayabilirsiniz.
1.a Teatro Massimo (Teatro Massimo) :
Baba 3 filminin son sahnelerinin çekildiği binayı da yine Palermo’da görebilirsiniz. O yer, Palermo’daki iki büyük opera binasından biri olan Teatro Massimo… 19. yüzyılda Paris ve Viyana opera binalarından sonra Avrupa’nın 3. Büyük opera binası olarak yapılmış.
Tüylerinizi ürpertecek bu binaya girdiğinizde, eminim hafızanızda filmin sahneleri canlanacak. 🙂
Nostaljik bir gezi yapmak isterseniz bu defa şehrin Pretoria Meydanı (Piazza Pretoria), Normanni Sarayı (Palazzo Dei Normanni) Massimo Tiyatrosu (Teatro Massimo) gibi tarihi yerlerinden kalkan paytonları kullanabilirsiniz.
Amsterdam King’s Day Festivali Nedir? Çılgın Kutlamalar İçin Acele Edin!..
1.b Politeama Meydanı (Piazza Politeama) :
Sicilya Gezilecek Yerler notlarımızda, Palermo’nun en canlı ve hareketli meydanı Politeama Meydanı (Piazza Politeama). Politeama Garibaldi Tiyatrosu’nun önünde yer alan bu meydan kısaca Politeama olarak bilinir ve iki ayrı meydandan oluşur.
Meydanda, tiyatronun dışında çeşitli tarihi heykeller, taksi durağı, yemek yerleri, kamu ulaşım araçlarının biletlerinin satıldığı büfeler yer alıyor.
Politeama Garibaldi Tiyatrosu’nun (Politeama Garibaldi Teatro) içini görmek, tarihi atmosferi içinde Sicilya Senfoni Orkestrası’nın klâsik müzik konserini dinlemek isterseniz mutlaka bir gecenizi buraya ayırmalısınız. Emin olun unutulmaz bir atmosfere şahit olacaksınız.
Meydandan şehrin en önemli caddelerinden biri olan Via Oreto bulunuyor. Cadde boyunca ve ara sokaklarda alışveriş yapabileceğiniz onlarca mağaza, cafe ve restaurantlar bulunuyor. İtalya’nın ünlü mağazalar zinciri Rinascente de bu caddede…
1.c Quattro Canti Meydanı (Piazza dei Quattro Canti) :
Maqueda Caddesi ile Corso Vittorio Emanuele Caddesi’nin kesiştiği yerde Quattro Canti Meydanı (Piazza dei Quattro Canti) yer alıyor.
Bu meydan; dört köşesinde muhteşem güzellikte dört çeşme, onların üstünde dört mevsimi temsil eden heykeller, onların üstünde ise dört İspanya kralının heykeli ile koruyucu azizlerinin yer aldığı üç cepheli dört bina ile çevrili.
1.d Görmeden Dönmeyin :
Meydanın hemen yanında Maqueda Caddesi’nin üzerinde Pretoria Meydanı (Piazza Pretoria) ile onunla iç içe geçmiş Bellini Meydanı (Piazza Bellini) yer alıyor.
Pretoria Meydanı üzerinde Maqueda Caddesi’nden biraz daha yüksek seviyede, üç kademeli olarak yapılmış, Palermo’nun dört nehrini simgeleyen mitolojik canavarların, yaratıkların, heykellerinin oluşturduğu muhteşem bir çeşme bulunuyor.
Quattro Canti Meydanı’nın ortasından geçen, bir tarafı kara, diğeri deniz tarafına uzanan, her iki tarafında birer şehir kapısı bulunan Corso Vittorio Emanuele Caddesi üzerinde ise yüzlerce tarihi bina yan yana dizilmiş…
Uzun bir sahile sahip olan, sahilin önemli bölümü tarihi binalarla ve yeşil alanlarla süslenmiş olan Palermo’da, canlılık Sicilya’nın çoğu şehrinde olduğu gibi deniz kenarından çok, şehrin iç taraflarındaki ana caddelerinde diyebilirim.
Özellikle Politema Garibaldi Tiyatrosu önünden geçen cadde ile arkasından geçen Roma Caddesi’ni görmenizi isterim.
Maqueda Caddesi’ne paralel uzanan, şehrin önemli caddelerinden biri olan, Roma Caddesi (Via Roma), Maqueda Caddesi’ne göre daha gösterişsiz bir cadde olsa da, üzerinde çeşitli tarihi binalar, kiliseler, oteller ve mağazalar sıralanmış.
Sicilya Gezilecek Yerler – Palermo Yeme İçme :
Sicilya Gezilecek Yerler – Yiyecek içecek bakımından çok zengin bir menü alternatifi sunulmasa da aşağıda lokal lezzetleri hakkıyla veren birkaç restaurant paylaşayım.
- Rattoria ai Cascinari
- Donna Ina
- Cucina Papoff
- Casa del Brodo
- Antica Focacceria
- San Francesco
Sicilya Gezilecek Yerler – Palermo Gece Hayatı:
Sicilya gece hayatı ile ilgili birkaç şey söyleyelim.
Şehrin içinde gece kulüplerini iyi bulmuyorsanız ancak yaklaşık 14 km uzağındaki Mondello’da deniz kıyısında çok keyifli kulüpleri de görmenizi tavsiye ederim.
Palermo‘da şık restaurant, lounge bar için La Cuba – Piazza Unita D’Italia, Terrazze della Rinascente ve Le Terrazze di Cavour zevkinize hitap edecektir.
Son olarak konaklama yapabileceğiniz ve gecelik nispeten ekonomik oteller arasında Dimora Annulina, www.dimorannulina.it , Hotel Joli, www.hoteljoli.com ve Hotel Concordia, www.hotelconcordiapalermo.it olarak araştırabilirsiniz. Ekonomi plus düzeyindeki otellerden bazıları ise Dimora Annulina, www.dimorannulina.it , Hotel Joli, www.hoteljoli.com , Hotel Concordia, www.hotelconcordiapalermo.it iyi alternatifler… Bunun yanında Palazzo Brunaccini, www.palazzobrunaccini.com , Hotel Porta Felice, www.hotelportafelice.it ve Mercure Palermo Centro, www.mercure.com otellerini de listenizde bulundurabilirsiniz.
Gelelim Palermo’ya gitmişken, civardaki şirin kasabalarla ilgili notlara… Bu bölgede Cefalu ile birlikte huzur dolu iki kasabadan biri Monreale…
Güney İtalya ve Amalfi Kıyıları Yepyeni Gezi Rotaları İçin Tıklayın
Sicilya Gezilecek Yerler – Monreale :
Palermo’ya 7 km uzaklıkta bulunuyor. Conca’ D’oro‘ya bakan ve katedrali ile bilinen Monreale‘de, dünyanın en güzel mozaikleri ile süslü 12. yüzyılda yapılmış Arap, Bizans ve Norman tarzlarının karışımı Monreale Katedrali, Benedictine Manastırı, Norman Sarayı görülebilir.
Bir de Palermo’ya yaklaşık 60 km uzaklıktaki Corleone kasabası var ancak orayı görme imkanım olmasa da vakti olanlar özellikle mafyanın doğduğu kasabayı görüp bizimle paylaşabilirler. 🙂
Gitmişken Vito Corleone’nin doğduğu evi görmek güzel olacaktır.
Fotoğraf ve notları Instagram’dan #yolaskiofficial hashtag’iyle bize gönderirseniz sayfamızda yayınlayarak gidemediğimiz yerleri seyahat dostlarına aktarabiliriz. 🙂
Bu minik kasabadan sonra durağı Cefalu olacak dostlara da birkaç not yazalım…
Hem Ucuz, Hem Eğlenceli, Hem de Vizesiz!.. İşte Aradığınız Şehir BELGRAD!..
Sicilya Gezilecek Yerler – Cefalu :
Cefalu, Palermo’ya yaklaşık 75 km uzaklıkta, eski tarihi ile küçük ama gerçekten çok sevimli bir Avrupa kasabası… En önemlisi denizi gerçekten mükemmel. İncecik kum ve berrak bir deniz sefasından sonra tüm kasabayı 1-2 saatte yürüyerek tamamen gezebilirsiniz.
Cefalu, Palermo-Messina yolu üzerinde deniz kenarında olduğu için otobüs, tren veya arabanızla Palermo’dan yaklaşık 1 saat süren bir yolculukla ulaşabiliyorsunuz.
Dik bir dağ olan La Rocca’nın eteklerinde yer alan, çok güzel bir sahile sahip olan bu kasabanın en önemli caddesi Corso Ruggero Caddesi’dir (Via Corso Ruggero). Cadde, Garibaldi Meydanı’ndan (Piazza Garibaldi) başlıyor ve Crispi Meydanı’na (Piazza Crispi) kadar uzanıyor.
Trafiğe kapalı olan bu dar uzun caddenin her iki tarafı mağazalarla çevrilmiş eski küçük evler ve kiliselerle süslü.
Cefalu’nun görülmesi gereken ikinci tarihi caddesi, Vittorio Emanuele Caddesi (Via Vittorio Emanuele). Bu cadde önce liman boyunca dizilmiş eski evlerin arkasından geçiyor ve yürürken nefis fotoğraflara konu oluyor. Ayrıca burada göreceğiniz her restaurant, enfes pizzalar yapıyor. Hastasıyız 🙂
Gezi rotanıza, vaktiniz ve bütçenize göre bu bölgelerde biriktireceğiniz anılarla son verebilirsiniz. Ancak dönüşünüz Katanya veya Palermo üzerinden olacağı için, yol haritanızı belirlemenize yardımcı olabilecek ve Katanya bölgesini anlattığım bir diğer gezi notumuz da umarım hepinize faydalı olur.
Sicilya Gezilecek Yerler – Palermo Tavsiyeler :
Öncelikli olarak Palermo gezisi yapan dostlar, vakitlerini planlayabilirlerse Katanya ve çevresini mutlaka görsünler ve 1-2 gece de Katanya’da konaklasınlar.
Zira ancak Katanya gezisi yapınca Sicilya Adası tam olarak anlaşılmış oluyor ve bana göre adanın kalbi, Katanya ve çevresindeki bölgelerde atıyor.
Bu arada fotoğraf çekimlerinizde Yol Aşkı’nın Instagram adresi olan #yolaskiofficial‘ı hashtag’leyerek güzel anılarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen. 🙂
Umarız Sicilya gezilecek yerler sizlere yol gösterebilmiştir.
Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir.
- Sicilya yazımızın devamı için tıklayın…
- Sicilya Palermo yazımız için buraya…
- Sicilya Ulaşım Rehberi
- Sicilya Çılgın Gece Hayatı
- Türkiye’den Vize İstemeyen Ülkeler Hangileridir? Vizesiz Ülkeler Rehberi
- Vize için gerekli evraklar nelerdir? Vize başvurusu evrak rehberi
- Pasaport için gerekli evraklar nelerdir? Pasaport almak için başvuru yaparken nelere dikkat etmelisiniz?
- Uzun süreli vize almanın yolları nelerdir? Vizeyi daha uzun süre almak için neler yapılmalı?
- Pasaport kontrolünden rahat geçmek için ne yapmalısınız? Pasaport kontrol noktası tüyoları!
- Seyahat sağlık sigortası zorunlu mu? Seyahat sağlık sigortanız hangi risklerinizi üstleniyor?
- Ücretsiz kullanım hakkı veren “Seyahat Asistanınız” için Tıklayın!
Aşağıdaki yorum bölümüne düşüncelerinizi için şimdiden teşekkürler 🙂
Facebook Seyahat Grubumuza Katılmak İçin Tıklayın
Facebook Yol Aşkı Sayfası İçin Tıklayın
Instagram‘da birlikte gezmek için ise Buradayız
Bol seyahatli günlere…
Sevgiler,
Yol Aşkı Team
Sicilya gezilecek yerler
Resmen sizinle birlikte gezdim süper olmuş☺️??
Simdi orada olmak vardı, nasıl da çağırıyor…
😉
Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler ☺️
Teşekkürler Kübra Hanım…
harıka bır yazı olmus emegınıze saglık